Şener'in CHP'ye eğilimi var mı?

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, seçim öncesi merkez sağda ittifaka sıcak baktı. Kulislerde konuşulan CHP MYK üyeliği teklifine ise olumsuz cevap verdi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener’in kahvaltıda konuğu olan Miliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila konuşulanları bugünkü köşesinde aktardı.

Abdüllatif Şener, parasızlıktan şikâyetçi. Hazine yardımının adaletsiz dağıtımının seçimlerde haksız rekabete yol açtığını vurguladı. Şener, bu adaletsizlikle ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurduklarını anımsattı.

SAĞDA İŞBİRLİĞİ

Sağda yer alan Türkiye Partisi, Saadet Partisi, bugün kongresini yapacak olan DP ve yeni kurulan HAS Parti seçimlerde nasıl bir yol izleyecekler?
Şener, bu soruma şu karşılığı verdi:
“Merkez sağda seçim işbirliği yapılabilir. Biz, bütün partilere eşit mesafedeyiz. Eğer sonuç alınabilecek bir formül bulunursa, sağda böyle bir işbirliğine gidilebilir.”

CHP'YE EĞİLİMİM YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, merkez sağdan bazı isimlerle temas ettiklerini açıkladı. Tekin, CHP’den aday olacak merkez sağ isimler olacağı mesajını verdi.
Abdüllatif Şener’e Deniz Baykal döneminden beri CHP’de bir sempati var. Şener’e CHP’nin kendisiyle bir temas kurup kurmadığını sordum, “Hayır, bir temasımız olmadı” yanıtını verdi.

Şener, “CHP’den bir teklif gelirse nasıl karşılarsınız?” diye sorduğumda ise şu karşılığı verdi:
CHP’ye bir eğilimim yok. Türkiye Partisi ile ilgili olarak kamuoyunda bir algı var. Bu algıyı bozmamak gerekir. CHP ve AKP’yle bir seçim işbirliği de yapılmaz. Parti kimliğini ortadan kaldıracak bu tür yaklaşımlar kamuoyundaki algımızı bozar, diye düşünüyorum.”

ERDOĞAN KÖŞK'E ÇIKAR

Şener kouşmasında Köşk tartışmalarına da değindi. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olacağı iddiasında bulunan Şener'e göre adaylık için gerekli görülen 20 milletvekili imzasına dikkat çekerek rakip çıkmayacağını öne sürdü.

Günün Önemli Haberleri