Şener'den yumurtalı demokrasi tarifi

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümeti vatandaşın protesto hakkını engellemekle suçladı.

 Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Demokratik bir ülkede tehlikeli olan eylemler değil, eylemsizliktir'' dedi.

Bir düğüne katılmak için Eskişehir'e gelen Şener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Torba Yasa Tasarısı'na karşı olduklarını ifade eden Şener, şöyle konuştu:

''İktidar nedense böyle torba yasa denilen içine 40 ambar gibi her şeyin doldurulduğu kanun tasarı ve tekliflerini Meclis'te görüşmekten ve yasalaştırmaktan her zaman mutlu olmaktadır. Böyle bir yola çıkmasının en temel nedeni kamuoyunda fazlaca tartışılmasını istemediği konuların komisyonlarda, genel kurullarda önergelerle sıkıştırılarak yasalaşmasını sağlamaktır. Aslında yasaların Meclis'te görüşülürken konuları itibarı ile bir bütünlük arz etmesi lazım. İyi vatandaş olan, yani yasaların öngördüğü şekilde yaşayan insanlarımız bu düzenlemelerde mağdur edilmektedir. Yasal ödevlerini vaktinde yerine getiremeyenler ise avantajlı duruma geçmektedir. Bu devlete olan güveni de hukuk sistemine ve düzenine olan güveni de sarsmaktadır ki bu ülke açısından temel bir sorundur. Çalışanların kazanmış olduğu bazı hakların ihlal edildiği görülmektedir. Çalışanların ve sendikaların haklı itirazları vardır. Ancak, hükümet Meclis çoğunluğuna dayanarak (istediğim düzenlemeyi istediğim gibi yaparım) demektedir.''

''YUMURTANIN ATILMADIĞI DEMOKRASİ OLMAZ''

Şener, demokrasilerde vatandaşların gösteri, yürüyüş, protesto hakkı bulunduğunu belirterek, mevcut hükümetin söz konusu haklara izin vermemek için elinden geleni yaptığını savundu.

Şener, şöyle devam etti:

''Elbette ki hukuk devletinde gösteri, yürüyüş ve protestoların bir hukuki zemini vardır. Ancak, mevcut iktidar özellikle Başbakan ve bazı bakanlar iktidara mensup bazı milletvekilleri vatandaşların itirazlarını ve eylemlerini sindirmeye, yok etmeye, bastırmaya özel olarak gayret sarf etmektedirler. Halbuki demokratik bir ülkede tehlikeli olan eylemler değildir, eylemsizliktir. Öğrenciler protesto yapıyorlar, Başbakan onları azarlıyor, bir takım örgüt mensubu olduklarını ifade ediyor. 20-25 yaşındaki gencecik çocuklarımızın yasa dışı örgüt mensubu olduğunu söylemek bir Başbakanın haddi değildir, hakkı değildir. Sonra hiçbir işlem yapılmıyor. Demek ki bu gençler sadece protesto yapıyorlar. Ama Başbakan bir örgüt mensubu bunlar dedikten sonra eğer bir örgütle bağlantıları yoksa bu bir Başbakan açısından telafi edilemez büyük bir hatadır. Ama maalesef Başbakan bunu üslup haline getirmiştir. Bir milletvekilini konferansta öğrenciler protesto ediyorlar, yumurta atıyorlar. Bu sanki çok büyük hataymış, yanlışmış gibi iktidar yine sert tepkiler gösteriyor. Yumurtanın atılmadığı demokrasi olmaz.''

Şener, partisinin seçimlerde hiçbir parti ile koalisyon yapmayacağını da belirtti.

Günün Önemli Haberleri