Şener'den terör zirve yaptı iddiası

Abone ol

Şener, partisinin il binasının açılışı için geldiği Yalova'da, Hakkari'de 8 askerin şehit olmasını değerlendirdi.

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Güvenliğin bu kadar büyük bir dert ve sorun olduğu bir dönemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan beri hiç yaşamamıştır" dedi.

Şener, partisinin il binasının açılışı için geldiği Yalova'da, Hakkari'de 8 askerin şehit olmasını değerlendirdi. Bir alışveriş merkezinin restoranında basın mensupları ile bir araya gelen TP Lideri Şener, terörün 15-20 yılın zirvesine ulaştığını ileri sürerek, "Türkiye'de diğer konularla birlikte gittikçe derinleşen bir güvenlik sorunu vardır. Hırsızlık, yankesicilik, suç işleme oranları korkunç şekilde artmaktadır. İcra daireleri dosyalara yetişememektedir. 75 bin yatak bulunan hapishanelerde yatak sayısından fazla mahkum vardır. 100 binlerce insan ise şuç işlediği için devlet tarafından aranmaktadır. Bunları yakaladıklarında koyacak hapishane yoktur. Güvenliğin bu kadar büyük bir dert ve sorun olduğu bir dönemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan beri hiç yaşamamıştır. Mevcut hükümetin görevde bulunduğu bu dönem, güvenlik bunalımının en derin yaşandığı dönemdir" diye konuştu.

Adi suçlar dışında terör olaylarının da arttığına dikkat çeken Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Her gün şehit haberleri alıyoruz. 2 ayda verilen 40 şehit, görmezlikten gelinecek bir hadise değildir. Siyasi iktidar terör olaylarının neden arttığının hesabını vermek zorundadır. Bu ülkede yaşayan insanlar sabırla bekliyor ve bu ülkede terör olmasın istiyor. Şehit haberleri gelmesin istiyor. Sayın Başbakan! Bitmiş olan terör senin döneminde neden arttı?"

Şener, basın toplantısının ardından seçim otobüsü ile önce Yalova'nın Çiftlikköy ilçesini, daha sonra Yalova il merkezini turlayarak halkı ve esnafı selamladı.

Günün Önemli Haberleri