Şener'den hükümete defile tepkisi

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Cemil İpekçi'ye medredese defile izni veren hükümete yüklendi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Cemil İpekçi'nin ''Bir Doğu Masalı Dört Mevsim'' defilesinin, Mardin'deki Kasımiye Medresesi'nde düzenlenmesine tepki göstererek, ''Hükümeti halkın maneviyatına, dini mekanlara daha saygılı olmaya davet ediyoruz'' dedi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, dini bir mekanda defile düzenlenmesinin ve hükümetin buna izin vermesinin Mardinli yurttaşlar tarafından haklı olarak protesto edildiğini belirtti. İçinde cami bulunan tarihi Kasımiye Medresesi'nin namaz kılınan dini bir mekan olduğunu vurgulayan Şener, hükümetin defileye izin vererek halkın hassasiyetlerini dikkate almadığını savundu.

Abdüllatif Şener, şunları kaydetti:

''AKP lideri, referandumda aldığı tepki oylarının büyüklüğü karşısında paniğe kapılmış, kendisini şiddetle eleştiren bazı çevreleri memnun etmek için manevi değerlere büyük önem veren Mardin'de bir mabedin defile podyumu olarak kullanılmasına göz yummuş ise durum daha da vahimdir. AKP hükümetini halkın maneviyatına, dini mekanlara daha saygılı olmaya davet ediyoruz.''

Basın özgürlüğünün tehdit altına olduğunu da öne süren Şener, ''AK Parti karşıtı gazetecilerin işten çıkarılmasının tesadüf olmadığını'' iddia etti.

Günün Önemli Haberleri