Şener'den Erdoğan'ı kızdıracak sözler

Abone ol

TÜRKİYE Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümetin Ortadoğ politikasını sert bir dille eleştirdi.

TÜRKİYE Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Suriye olaylarının arkasında büyük İsrail'in kurulması olduğunu belirterek, "Bugün Erdoğan, Suriye konusunda Mossad ve İsrail ile aynı safta mücadele ediyor. İlk günden itibaren eli silahlı çeteler hükümetin desteğiyle silahlanıyor" dedi.

SURİYE'Yİ PARÇALAYIP BÜYÜK İSRAİL'İ KURMAK İSTİYORLAR
TP lideri Abdüllatif Şener, Konya'da partisinin iftar yemeğine katıldı. İftar yemeği öncesi parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Şener, Suriye'de yaşanan olaylara değindi. Suriye'deki olayların hedefinde yönetim değişikliği olmadığını savunan Şener, şunları söyledi: "Suriye'de yaşanan olayların özünde mevcut siyasi iktidarı değiştirme çabası yoktur. Suriye'de yaşanan olayların özünde, Suriye'yi parçalama, Hizbullah'ı bitirme, Hamas'ı tavsiye etme vardır. Suriye olayların nedeni, büyük İsrail'i kurma hedefi vardır. Suriye, paramparça olmuştur, ama Türkiye bazı çevrelerin olayı yanlış algılayabilmesini sağlayabilmek için Başbakan Erdoğan, olayın yönetim değişikli gibi anlaşılmasına yönelik konuşmalar yapmaya başlamıştır. İşin ilk günden itibaren maksadı bu değildir. İsrail'in istediği, batılı merkezlerinde istediği yönetim değişikliği değildir. Suriye'nin parçalanması büyük İsrail'in kurulmasıdır. Lübnan'daki Hizbullah'ın bitirilmesidir."

HEDEF HİZBULLAH'I BİTİRMEK
Abdüllatif Şener, "1948 yılından yani İsrail'in kurulduğu tarihten bugüne kadar, İsrail tek bir mağlubiyet yaşamıştır, oda Lübnan'daki, Hizbullah'tır . Hizbullah'ı bitirmek için Lübnan'a girmiştir. Büyük bir askeri güçle havadan, karadan saldırmış ve günler süren çatışma sonucunda İsrail, bin 200 kayıp vererek 2006 yılında Lübnan'ın terk etmiştir. İsrail'i Hizbullah'ın saldırılardan korumak içinde BM Lübnan sınırları tampon bölge oluşturmuş ve asker koymuştur. Bu askerin içinde Türk askerinin ne işi var' Başbakan o günden beri, 'bu bir sembolik, 1 yıl gibi kısa bir süre kalacak' demiştir. Bu üslup içinde de meclis desteği sağlamıştır. Ama halen İsrail'i, Hizbullah'tan kurtarmak için askeri ara bölge varlığını sürdürüyor ve Türk askeri hala oradadır" diye konuştu.

ERDOĞAN, MOSSAD İLE AYNI SAFTA
Suriye'deki bu karışık ortamda İsrail'in mesafa alacağını kaydeden Şener, şunları söyledi: "İsrail'in yol mesafe alması içinde ortaya çıkmasına gerek yok. Gizli gizli Mossad ajanları, muhalifleri destekler şekilde bütün sabotajlar yerini alıyor. Bugün Erdoğan, Suriye konusunda Mossad ve İsrail ile aynı safta mücadele ediyor. İlk günden itibaren eli silahlı çeteler, hükümetin desteğiyle silahlanıyor. İsrail ve batılı merkezlerin ileri karakolu sayın Erdoğan bir, Katar iki, El Cezire televizyonu üç. El Cezire'de maşallah bütün Arap ülkelerinde karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Bu senaryonun anlaşılmaz yönü yok."

HANİ SIFIR SORUNDU'

Ak parti hükümetinin 'sıfır sorun' şeklinde dış politikasının olduğunu hatırlatan Şener, "Suriye'de durum ortada. Irak yönetimiyle kanlı bıçaklı olan bu iktidar, İran'la kavgalı hale gelen bu iktidar. Rusya ile problemli hale gelen bu, iktidar. Hani nerde sıfır sorun' Birkaç gündür İran aleyhine karşılıklı demeçlerle devam ediyor süreç. Zaten İran'ın füzelerinden, İsrail'i kurtarmak için füze kalkanını yerleştiren sayın Erdoğan. Bu politikalarının anlaşılmaz yanı yoktur. Bu süreç, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü tehdit eder nitelikler kazandığı halde, sınırlarımızdaki problemler, komşu ülkelerdeki parçalanmalar, bölünmeler en fazla Türkiye tehdit ettiği halde, Türkiye'nin parçalanmasına, bölünmesine yol açacak süreci tetikleyeceği halde, Türkiye yönetenler ve mevcut iktidar ve mevcut başbakan sayın Erdoğan niçin komşu ülkeleri parçalamaya çalışıyor" dedi.

Günün Önemli Haberleri