Şener'den 'azgınlaşıyorlar' iddiası

Abone ol

AK Parti'nin eski kurmaylarından Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Trabzon'da hükümete yüklendi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümete sert eleştiriler yöneltti. Hükümeti menfaat peşinde koşmakla suçlayan Şener, ''İktidarların sorgulanamadıkları sürece; halkın baskısını, medyanın baskısını ve denetimini üzerlerinde hissetmedikleri sürece azgınlaşacaklarını'' öne sürdü.

Şener, bu durumun ''Bir ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket de budur'' açıklamasını yaptı.

Ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Trabzon'a gelen Şener, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, hükümete yüklendi.

Şener, ''Bir ülkede nüfusun önemli bir kesimi telefonlarının dinlendiğini, izlendiğini düşünüyorsa o ülkede hukuk devleti kalmamış demektir. Sivil toplum kuruluşları susturulmuştur. Kamu gücü, siyasi iktidar tarafından baskı aracı olarak kullanılmaktadır'' diye konuştu.

Halkın iş derdi, aş derdi olduğunu, geçim sıkıntısı yaşadığını, fındık ve çay üreticisinin sorunları bulunduğunu dile getiren Şener, ''Ama bunlar ortada dururken, gece gündüz iktidar kamu gücünü kullanarak ve kamu kaynaklarını harcayarak kendi taleplerini ve kendi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır. Yeryüzünde kendi ihtiyacı için, kendi beklentisi için çalışan bir meclis ve bir iktidar sadece Türkiye'de vardır'' diye konuştu.

Abdüllatif Şener ayrıca, bu akşam Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor ile yapacağı maçı stattan izleyeceğini belirterek, ''Trabzonspor'un bu sene şampiyon olacağına yürekten inanmaktayım'' dedi.

Toplantının ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ile bir süre görüşen Şener, daha sonra cemiyetten ayrıldı.

Günün Önemli Haberleri