Şener faturayı hükümete kesti

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, kamuoyunda depreme yol açan tahliye tartışmalarına değindi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Yeri geldiğinde Habur'a seyyar mahkeme kurmasını bilen siyasi iktidarın, asıl sorumlusu kendisi olduğu halde ortaya çıkan sorunları birtakım kurumların üzerine atmasının kabul edilebilir bir şey değildir'' dedi.

Şener, partisinin Muğla İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yeni bir siyaset anlayışıyla siyasetin geleneksel yanlışlarını değiştirmeyi hedefleyen bir siyasi hareket olduklarını söyledi.

''Tahliye edilen bazı terör örgütü Hizbullah sanıklarının imza vermeye gitmediği'' yönündeki haberlere değinen Şener, ''Son günlerde infaz yasasındaki hükümlerden yararlanarak serbest bırakılan tutuklarla ilgili haberler ve olaylar televizyon gündemlerinde yoğun şekilde yer almaktadır. Yeri geldiğinde Habur'a seyyar mahkeme kurmasını bilen, Anayasa'yı, yasaları, yönetmelikleri, tüzükleri istediği zaman değiştirmesini bilen siyasi iktidarın, yasa boşluklarından kaynaklanan ve asıl sorumlusu kendisi olduğu halde ortaya çıkan sorunları birtakım kurumların üzerine atması kabul edilebilir bir şey değildir'' diye konuştu.

Ülkede bir kargaşa ortamı bulunduğunu ve toplumda infialin, kaygıların, endişelerin derinleşmiş durumda olduğunu öne süren Şener, bu durumun baş sorumlusunun hükümet olduğunu savundu.

Mevcut siyasetin doğrudan doğruya siyaset yapanların çıkarlarına ve beklentilerine uygun şekilde işlediğini de iddia eden Şener, ''Biz bu siyaseti değiştirmek, siyaseti, bu ülkede siyasetçiye yetki veren milli iradeyi temsil eden tüm insanlarımızın beklentilerine hizmet eden bir kurumsal yapı haline dönüştürmeyi ilke ediniyoruz. Bu anlamda bizim literatürümüzde bu siyasetin adı da 'kul hakkını gözeten' siyasettir'' dedi.

Şener daha sonra, Muğla Halk Pazarı'nı gezerek esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Günün Önemli Haberleri