Selahattin Demirtaş'tan son dakika haber kelepçeyi görünce...

Abone ol

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün ilk kez hakim karşısına çıkacaktı. Ancak Demirtaş'ın mahkemeye sevkiyle ilgili son dakika haberler var. Demirtaş duruşmaya katılmadı sebebi de kelepçe.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanmasının ardından 7 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkacaktı. Saat 10.00'daki duruşma için gözler Asliye Ceza Mahkemesi'ne çevrilmişti.

Mahkemeden gelen son dakika haberlere göre Selahattin Demirtaş duruşmaya katılmadı. Yapılan açıklamaya göre Demirtaş, kelepçe takılacağını görünce duruşmaya çıkmayı reddetti.

DEMİRTAŞ'TAN KELEPÇE AÇIKLAMASI
Kelepçe taktırmamak için duruşmaya gitmeyen Demirtaş'tan bu konuda açıklama geldi. Demirtaş yazılı yaptığı açıklamasında hala bir milletvekili olduğunu hatırlatarak şunları söyledi;

-"Ben halen dokunulmazlığı devam eden görevde bir milletvekiliyim. Halkın iradesini temsil ediyorum. Saatlerce sürecek bir ring yolculuğunda kelepçe uygulamasını yasadışı ve ahlak dışı buluyorum. Kelepçe takılmasını kabul etmediğim için de sabah saat 04.00 sıralarında cezaevi kapısından ring aracına bindirilmeden hücreme geri getirildim. Tutuksuz olduğum bir dosyada bile bu şekilde adil yargılanma hakkım engellendi. "

4 Kasım 2016'da tutuklanan Selahattin Demirtaş, bugüne kadar SEGBİS ile duruşmalara katılmıştı. Demirtaş bugün Ankara'da ilk kez bir duruşmaya fiziken katılacaktı.

Selahattin Demirtaş tutuklandıktan sonra cezaevinde ailesiyle görüşmüştü. Demirtaş  babası Tahir, annesi Sadiye, eşi Başak, kızları Delal ile Dılda ve kardeşi Şadiye Demirtaş ile hapisten bu görüntülerini paylaşmıştı. 
Günün Önemli Haberleri