Selahattin Demirtaş'tan İmralı sözü

Abone ol

Selahattin Demirtaş, partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ilk grup toplantısında yaşanan istifa söylentilerinin ardından yeni yasama yılındaki ilk grup toplantısını yaptı. Demirtaş, demokrasi paketi için 'kabak çıktı' derken, İmralı için de "Ada sizin olsun içindeki bizimdir" diye konuştu.

İşte Demirtaş'ın BDP grubundaki konuşmasından önemli bölümler;

PARALEL DEVLET

AKP iktidarı paralel devletle mücadele ettiğini samimiyetle ortaya koymak istiyorsa geçmişteki tüm kirli olayları aklamalıdır. AKP ile paralel devlet iç içedir. Paralel devleti kendi çıkarları doğrultusunda kullanan bir anlayış vardır. Barış ve çözüm döneminin en büyük engeli paralel devlet anlayışıdır. 

'PAKET KABAK ÇIKTI'

Hükümet aylardır büyük reklamını yaparak açıkladığı paketle yeni yasama dönemine başladı. 'Herkes şok olacak, çok şaşıracak..' diye kanal kanal dolaşıp pazarlama yaptılar. Pazarlanan ürün kabak çıktı.

Bütün Türkiye'yi şok ettiler bu kadar ucuz ürün çıkınca evet herkes şok oldu. Paketin sürpriz yumurta kadar şaşırtmadığı ortadadır.

NİYE PAKETTE BUNLAR YOK?

Halkın %80'i anadilde eğitim serbest kalsın dedi. Türkiye'nin neredeyse tamamına yakını Kürtlerin haklarının yeni anayasayla iade edilmesi gerektiğini, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi. Ne engel AB mi istemiyor , Esed mi engel? Niye bu pakette bunlar yok? Kürtler bu kadar uygun koşullar hazırlamışken, Türk halkı süreci destekliyorken, PKK gerillaları sınır dışına çıkmışken, sen mikrofanların karşısında 'cek cak' edemezsin.

'İMRALI ADASI SİZİN OLSUN'

İmralı adası sizin yetkinizde olabilir onun içindeki kişi halkın önderidir ne size bağlı ne bakanlığınıza bağlıdır. Bize bağlı olan ise Öcalan'ın sıcak yüreğidir. İmralı adası sizin olsun, İmralı adasındaki bizimdir.

Süreç kritik aşamalara girmesin diye çabalıyoruz. Derdimiz Türkiye'de akan kanın kalıcı olarak durması ve Türkiye'nin özgürlüğüne kavuşmasıdır. Siz oy alıyorsunuz da biz almıyor muyuz?

ALLAH SONUNUZU HAYIR ETSİN

Biz AKP sevdalısı değil barış sevdalısıyız.Sonunuz iyi değil, Allah sonunuzu hayır etsin. Bütün bu imkanlara rağmen kalıcı barışı getirmediğiniz için halk sandıkta hesabını soracaktır. Halk Kürt sorunuyla hangi adımı attınız diye hesap soracak. 

SURİYE KÜRTLERİ

Kimin toprağını kime karşı koruyorsunuz? Kürt bölgesi Gazze gibi AKP'nin ambargo altında. Bu ambargonun kırılması için gücümüzü kullanacağız.Biz Rojova sınırındaki duvarları asla kabul etmeyeceğiz. 2 Kasımda nusaybinde sınıra yürüyeceğiz. 

BURADAN İSTEKLERİMİZİ BELİRTİYORUM

1.Ambargo kaldırılmalıdır

2.Duvar örülmesine son verilmelidir

3.Çetelere desteğe son verilmelidir

'PİLOTLARIN SERBEST KALMASININ ARDINDA KİRLİ PAZARLIKLAR VAR'

Serbest bırakılan pilotlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyük bir diplomatik başarı olarak görkemli törenlerle gerçekleştirilen karşılamanın arkasında kirli pazarlıklar vardır. Hükümet pilotların serbest kalmasını,  kendisinin diyologunun iyi olduğu El Nusra ile anlaşarak, onlara para ödeyerek serbest bırakılmalarını sağladı.

'ODTÜ'YE ANCAK GECE GİREBİLİYORLAR'

ODTÜ'ye gece girmenin adı demokrasi olabilir mi? ODTÜ'ye ancak gece girebiliyorlar. Başka türlü giremeyeceklerini bilmiyorlar. Üçüncü köprü için ağaçları kesip, 5 katını dikeriz diyorlar, çevre anlayışları insana verdikleri değer kadar. Meseleye kalasa bakar gibi bakıyorlar,ağaca bakarken odun görüyorlar.

Günün Önemli Haberleri