Selahattin Demirtaş BDP'nin İstanbul oyunu açıkladı

Abone ol

İstanbul'da seçim yarışı kızışırken BDP'li Demirtaş iddialı bir seçim tahmininde bulundu. Demirtaş'ın hedefi İstanbul'da yüzde 10!

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da HDP'nin yüzde 10'luk bir oy oranını hedeflediğini söyledi. Demirtaş'ın açıkladığı bu oy oranı, İstanbul'da oylar bölünmesin diyen CHP'li Mustafa Sarıgül'ün hesaplarını karıştıracağa benziyor.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, NTV'de soruları cevapladı. Yerel seçimlerdeki hedeflerine de değinen Demirtaş, BDP'nin 100 olan belediye sayısını 150'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

Konuşmasında Çözüm sürecinin seçim sürecinde sekteye uğradığını kaydeden Demirtaş, "Süreçle ilgili atılması gereken adımlar seçime endeksli olarak durdu. Engeller aşılmazsa Kürt sorunu bin sene daha çözülemez" diye konuştu.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
"Bugüne kadar yürüttüğümüz en coşkulu kampanya. Mitinglerimiz çok kalabalık geçiyor. Yoruluyoruz ama tatlı bir yorgunluk. Şu anda BDP'nin yönettiği 98 belediye var. Sonradan başka partiden bize katılan 2 belediye ile 100 belediyemiz var.
 
22'si yeni yasa gereği kapanmış olacak. Hedefimiz belediye sayımızı ikiye katlamak. Zannediyorum bu hedefimizi tutturacağız, 140 -150 civarı belediye kazanmayı hedefliyoruz.

"AK PARTİ'NİN ÖMRÜ BELİRLENECEK" 
 
Bütün partiler için genel seçim havası var. Sonuçlar seçilecek yerel durumu değil, genel siyaseti çok etkiliyor. Ortadoğu dengelerini etkileyecek bir kompozisyon da yaratabilir. Yerel seçimlerdeki sonuçlar AKP iktidarının devam edip edemeyeceğini de ortaya koyacak.
 
AKP ile devam edilemeyecekse nasıl bir alternatif iktidarın oluşacağı da görülecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk işaretlerini de görmüş olacağız. Sahada da alanda da bunu hissediyoruz.
 
"SEÇİMLER GERGİN GEÇİYOR" 
 
Seçim kampanyasında doğuda gerginlik yok, batıda ise gerginlik hakim. Partiler çok ser bir dil kullanıyor. Özellikle Başbakan'ın dili çok sert. Kutuplaşmaya hizmet ediyor. Meydanlarda başka toplumsal kesim ve partiler yuhalanıyor. Seçmenler birbirlerine öfkeyle bakar hale geliyor. Bu seçimden sonra da devam edecek gibi görünüyor. Oy uğruna yaratılan kutuplaştırma uzun süre herkesin canını sıkacak gibi duruyor. Seçime giriyoruz, savaşa değil.
 
TAPELERLE SİYASET DİZAYNI 
 
Siyasetin aşırı kirlendiğini düşünüyorum son dönemde. İki taraf da çok çirkin yöntemler kullanıyor. Siyaseti dizayn etmek isteyenler, bunu tapeler üzerinden yapmak isteyenler çirkin yöntemler kullanıyor. Buna karşı mücadele etmek isteyen hükümet de çirkin yöntemler kullanıyor.Yolsuzlukla mücadele edilecekse hukuk çerçevesinde yapılmalı. Hırsızlık ve yolsuzluğun üzerine gidilirken yapılan yöntem doğru değil. Hükümet de aynı şekilde opersyonları bahane ederek yargı ve medyayı ele geçirmek için kullanılması çok çirkin bir şey. Kasetler siyaseti dizayn edecekse siyaset yapmaya gerek yok.

İSTANBUL'DA YÜZDE 10 HEDEFİ 
 
Biz BDP ve HDP'nin yüzde 10 oranında oy alacağını düşünüyoruz. HDP'nin de batıda en azından temsil düzeyinde bir belediye kazanacağını düşünüyoruz. Bu da çok önemli olacak. İstanbul'da hedefimiz yüzde 10'u aşabilmektir. O hedefi tutturacağımızı düşünüyoruz.

 
Günün Önemli Haberleri