Sedanur Güzel'in cesedi işte burada bulundu!

KARS'ta geçen pazar günüden bu yana kayıp olan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cansız bedenine ulaşıldı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.  Olay yerine gelen ailenin feryadı yürekleri dağladı. Acı haberi alan baba Abdullah Güzel ise olay yerinde fenalaşarak baygınlık geçirdi. Kars Valisi Rahmi Doğan "Şuan nasıl öldürüldüğüne dair net bir bilgi yok. Ama öldürüldüğü kesin. Kaybolma ihtimali yok. İz bırakmıştır bu işi yapan diye düşünüyorum. Gereği de yapılacaktır." dedi. Olay yerinde inceleme yapan savcı ise, "Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre, üzerinde elbiselerinin olduğu ve cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür." açıklamasını yaptı.

KOKUDAN BULUNMUŞ: Sedanur'un cansız bedeninin bulunduğu bölgede daha önce arama yapıldığı ortaya çıktı. Sedanur'un cesedini gören zabıta ekipleri, bölgede daha önce arama yaptıklarını ancak olay yerinde koku çıkmaya başladığında cesede ulaştıklarını söyledi. 

TUTUKLANAN KOMŞUNUN EVİ TEKRAR ARANDI: Sedanur kaybolduktan sonra jandarma ve arama kurtarma ekipleri köyü ve etrafını didik didik aramıştı. Günlerce aranan kızın bulunması için ailesi Müge Anlı'nın programına katılmışlardı. Sedanur'u en son gördüğünü söyleyen komşuları Ertan Bozkurt çelişkili ifadeler verince şüpheler onun üzerinde yoğunlaştı. Ertan Borzkurt havaalanında polisler tarafından gözaltına alınmış, sahte kimlik kullanmaktan ve cezaevi firarisi olmaktan tutuklanmıştı. Ekipler Ertan Bozkurt'un evini de defalarca kez aradılar. Dün akşam da Ertan Bozkurt'un evi, ahırı ve samanlığı tekrar arandı.

Abdullah ve Handan Güzel çiftinin kaybolan büyük kızları Sedanur Güzel (9) için sabah saatlerinde başlatılan arama çalışması akşam saatlerine kadar sürdü. 

Kars İl Jandarma Komutanlığı Paslı Karakol Komutanlığı ekipleri, Güzel'in kaybolması olayına karıştığı iddia edilen ve tutuklanan komşusu Ertan Bozkurt'un evini ve ahırını didik didik aradı. Ekipler çevrede inceleme de yaptı.

DÜN AKŞAM DA İZE RASTLANMADI: Ertan Bozkurt'un evinin önünde bulunan saman yığını da jandarma ekiplerince arandı. Saman yığınının kapladığı alanın geniş olması nedeniyle olay yerine iş makinesi çağrıldı. İş makinesiyle yapılan yaklaşık 1 saatlik çalışmayla saman yığını arandı ancak bir ize rastlanmadı.

ANNESİ KARDEŞİ VE KOMŞULARI İFADE VERDİ: Ertan Bozkurt'un anne ve kardeşi de karakola götürülerek ifadelerine başvuruldu. Bu arada Güzel'in bazı komşuları da ifade verdi.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU:Ancak ne yazık ki Minik Sedanur'un cansız bedeni köyün yakında üzeri taşlarla örtülmüş halde bulundu. Jandarma ekiplerinin incelemeleri devam ediyor.

SAVCI: UZUN SÜREDİR BURADA GİZLENMİŞ: Bölgede inceleme yapan Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, "Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre, üzerinde elbiselerinin olduğu ve cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür." dedi.

VALİ DOĞAN: BU İŞİ YAPAN İZ BIRAKMIŞTIR: Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kayıp olarak aranırken 7 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Sedanur Güzel'in kaybolma ihtimalinin olmadığını söyledi. Öldürüldüğü bilgisinin kesin olduğunu vurgulayan Vali Rahmi Doğan, "Şuan nasıl öldürüldüğüne dair net bir bilgi yok. Ama öldürüldüğü kesin. Tutuklu kişinin bir takım sabıkaları var. Daha önceden almış olduğu cezalar var. Olayla bağlantılı kısımları da olduğu için mahkeme tarafından tutuklandı. Sedanur'un öldürüldüğü kesin. Üzeri de taşlarla örtülmüş vaziyette bulundu. Biz gerekli incelemeyi yapıyoruz. Bu olay meydana geldikten sonra ciddi bir ekip oluşturduk ve aralıksız olarak arama faaliyetlerine devam ettik. Bugün sabah itibariyle de cansız bedenine ulaştık. Gerekli incelemeyi arkadaşlar yapacaklar. İz bırakmıştır bu işi yapan diye düşünüyorum. Gereği de yapılacaktır. Ben hem aileye hem tüm Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

"KAYBOLMA İHTİMALİ YOK": Sedanur'un cesedinin bulunduğu bölgenin çalılık ve kayalık alan olduğunu aktaran Vali Rahmi Doğan, "Köye 1 kilometre mesafede bir yer. Köy hem çok çalılık hem de kayalık bir alan. Dolayısıyla arkadaşlarımız sabır itibariyle cesede ulaştılar. Savcı Bey şu an olay mahalline intikal etti. Gerekli otopsi işlemleri yapıldıktan sonra arkadaşlar tahkikati devam ettireceklerdir. Bu civar üzerinde arama yapılmıştı ama önceden mi Sedanur'un cesedi oradaydı yoksa sonradan mı getirilip oraya konduğunu arkadaşlar inceliyor. Köyde jandarma karakolumuz mevcut. Sedanur'un evi ile jandarma karakolunun arasındaki mesafe 100 metre civarında. Dolayısıyla olayın olduğu yerde çocuğun kaybolma ihtimali yok. Buradaki olayın nasıl olduğunu tespit etmek biraz zor. Delillere ulaştıkça olayda aydınlanmış olacak diye düşünüyorum" dedi.

BABA OLAY YERİNDE BAYILDI: Olay yerine gelen ailenin feryadı yürekleri dağladı. Acı haberi alan baba Abdullah Güzel ise olay yerinde fenalaşarak baygınlık geçirdi. Fenalaşan babaya ilk yardım ekiplerince müdahale edildi.

''YAPAN KİŞİLER EN AĞIR CEZAYI ALMALI'' : Sedanur Güzel’in cesedinin bulunmasının ardından köylüler tepki gösterdi. Herkesin çocuğu olduğunu belirten vatandaşlar, "Ceset 200 metre aşağı da dere kenarında AFAD ekipleri tarafından bulunmuş. Bu bizim evladımız, herkesin evladı var yapan kişilerin en ağır ceza alması lazım. 9 yaşındaki bir çocuğa yapılır mı bu herkesin çocuğu var. Biz bu adamı içimizde istemiyoruz. İdam istiyoruz” dedi.

Devletin gereken cezayı vereceğine inandıklarını söyleyen köylüler, "İdam istiyoruz. Devletimize güveniyoruz. Yapanın bulunup ailesi ile hemen gönderilmesini istiyoruz. Yoksa biz cezasını vereceğiz. Gözümüzün önünde idam edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Diğer Videolar