Sarıgül CHP'ye mi gidiyor?

Abone ol

Siyaset kulislerinin son günlerde sıkça konuştuğu Sarıgül iddiasına cevap geldi.

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, parti kurmayla alakalı çalışmaları olmadığını belirterek, ”Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının hiçbir zaman bireysel isteği olamaz, koltuğun peşinde koşmayız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin peşinde koşarız” dedi.

Kurşunlu beldesi belediye başkanı Erkan Dönmez’in oğlu Kutay Dönmez’in sünnet töreni için helikopterle İnegöl’e gelen Sarıgül, bir mobilya fabrikasının önündeki helikopter pistinde Dönmez’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi tarafından karşılandı.

Sarıgül, burada bir gazetecinin, ”Parti kurarak seçimlere katılacağımız söyleniyor, neler diyeceksiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı: ”Parti kurmayla alakalı çalışmamız yok. Bütünleştiren olmak istiyoruz. En büyük arzumuz Türkiye’deki sosyal demokratların, ulusal birlikten yana olanların, inançlara saygılı laikliği savunanların, cumhuriyetin değerlerine önem verenlerin, örflerini, törelerini, geleneklerini koruyanların, inançlarına saygı gösterenlerin büyük bir demokratik birlikteliği sağlayarak mutlaka iktidar olmayı sağlamak. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının hiçbir zaman bireysel isteği olamaz, koltuğun peşinde koşmayız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin peşinde koşarız. Bizim arayışlarımız ve dolaşmalarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin şahlanmasıdır. Bütün arayışlarımız ve yurttaşlarımızla bütünleşmemizin ana nedeni dışarıda onurlu, içeride huzurlu bir Türkiye’yi yeni baştan inşa etmek içindir.” Sarıgül, ”Parti ismi bile telaffuz ediliyor” denilmesi üzerine, kesinlikle parti kurmak için yola çıkmadıklarını belirterek, şöyle konuştu: ”Gücümüzü koltuğumuzdan değil kişiliğimizden ve yurttaşlarımızın mutluluğundan alırız. Ama benim en büyük arzum şudur: Siyasi görevler zaman tüketme yeri değil hizmet üretme yeridir. Biz de gücümüzü hiçbir zaman koltuğumuzdan almadık. Gücümüzü önce Allah’ımızdan sonra da yurttaşlarımızın takdir duygusundan aldık ama durmayız, Mustafa Sarıgül ve arkadaşları durmaz.” Sarıgül, daha sonra, Erkan Dönmez’in evine giderek, sünnet olan Kutay Dönmez’i tebrik etti.

Evin önünde toplanan vatandaşları selamlayan Sarıgül, Kurşunlu’dan helikopterle Düzce, Bolu ve Zonguldak’a gideceğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri