Sarıgül CHP'den aday olacak mı?

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yerel seçimlerde CHP'den İstanbul adayı olacak mı?

CHP'ye dönmesi için 7 bin TDH üyesinin ihraç kararının kaldırılmasını isteyen Sarıgül, "Bir yerlere Türkiye Değişim Hareketi'ni üç beş bin kişiye bağlayamazsın. Biz milyonların gönlünde taht kurduk" diye konuştu.

Sarıgül, CHP'den İBB Başkanlığı adaylığı ve Deniz Baykal hakkında konuştu. "Yerel Yönetimlerde 'Şişli Modeli'ni" anlatarak konuşmasına başlayan Sarıgül göreve başladığından itibaren Şişli'de yapılan icraatları fotoğraflarla gösterdi.

ADAYLIK DEĞİL KAZANMAK ÖNEMLİ

Sarıgül adaylık ile ilgili soruya "Aday olmak önemli değil. Kazanmak önemli. İstanbul'da mutlaka demokratik bir birliktelik oluşturmak lazım. Sonuçta İstanbul tam 20 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetilmektedir. Ama Şişli'den Ümraniye geçmek akşamları bir buçuk saat. Günde üç saat yolda geçiyor. Her şey çok güzel iki tane Türkiye var. Bir televizyonlarda zorunlu olarak sunulan Türkiye var. Bir de gerçek Türkiye var. Televizyona baktığınızda her şey güzel. Köprüyü geçerken sağa sola laleler dikerek ama bir Bağcılar, Esenler ve Ümraniye gibi ilçelerine girince aynı hava yok. Onun için büyük bir demokratik birliktelik sağlamak lazım" diye yanıt verdi.

BAYKAL LAFINI DUYMAK İSTEMİYORUM

CHP'den ihraç edildiği dönemide anlatan Sarıgül sözlerine şöyle devam etti: "Baykal döneminde partiden 7 bin kişi ihraç edildi. Onlardan biride benim. Ben bu yedi bin arkadaşın ihracının kaldırılmasını söyledim. Şimdi de diyorlaki Sarıgül üç beş bin kişi ile geliyorsa gelsin diyorlar. Öyle şey yok. Bir yerlere Türkiye Değişim Hareketi'ni üç beş bin kişiye bağlayamazsın. Biz milyonların gönlünde taht kurduk."

Sarıgül "Bir öğrencinin CHP şu an ikiye bölünmüş" demesi üzerine "İki olmuşsa iyi" dedi.

Günün Önemli Haberleri