'Sandık mandık tanımıyorum' diyebilir

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici seçimlerin ardından Başbakan'ın 'Sandık mandık tanımıyorum' diyebileceğini belirtti.

Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaklaşık bin kişiye hitap etti.

Ak Parti hükümetine yüklenen Destici, "Devlet borç batağında, milleti ise gırtlağına kadar borçlandırdınız. Milletin yüzde 90'ı yani her on kişiden 9'u borçlu. Sen başbakan olduğunda bu vatandaşın toplam borcu 17 katrilyondu şu anda 180 katrilyonu geçti. Ona katlandı borç. En çok kullandığı rakamlardan bir tanesi de şu; 'biz iktidar olduğumuzda ihracat 36 milyar dolardı, biz 150 milyar dolara çıkarttık.' Peki, ithalat ne oldu? İthalatta 50 milyar dolardı 250 milyar dolar oldu. Bunları niye gizliyorsunuz vatandaşlardan?" dedi. 


YUHALAMAK YOK

Destici, konuşması sırasında kalabalığın Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yuhalamaları üzerine "Yuhalamak yok. Çünkü asla bizim siyasi anlayışımıza da, misyonumuza da kimseyi yuhalamak, kimseye hakaret etmek yok. Hele ülkenin başbakanıysa, neticede Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır. Yuhalamamak gerekir" dedi. 

Mustafa Destici, seçimler yaklaşırken Başbakan Erdoğan'ın da üslubunu sertleştirdiğini söyleyerek, "Hakaretlerini daha da arttırarak devam ediyor. Ne diyor 'Haşhaşiden de beterler' diyor. Edep yahu, edep yahu. Edep sayın Başbakan edep. Sayın Başbakan 2013 yılında Türkçe Olimpiyatları'nda olimpiyatı düzenleyenler için ne demiş 'bize bu coşkuyu, bu sevinci, bu muhteşem duyguları yaşattığınız için size şükranlarımı sunuyorum. Kendilerini Türkiye'ye adamış, Türkiye'nin barış mücadelesine adamış dönmek için değil, kutlu bir ideal uğruna yaşatmak için mübarek bir ideal uğruna ölmek için yola çıkmış öğretmenlerimize teşekkür ederim' diyor başbakan. Ne oldu da bugün Türkçe olimpiyatlarına yasak getirmeye çalışıyorsunuz" diye konuştu.

BAŞBAKAN SEÇİMLERİ İPTAL ETTİREBİLİR

Mustafa Destici, Twitter'ın yasaklanmasını eleştirdi. Başbakanın sandıkta istediği sonuç çıkmaması durumunda seçimleri iptal ettirebileceğini de öne sürden Destici şunları söyledi:

"Sayın Başbakan 'Twitter, mivıtır kapatılacak' diyor, bir saat sonra kapatılıyor. Hiçbir demokratik ülkede bu olmaz. Yanlışlarınızı, hatalarınızı yaptığınız yolsuzluklarını, rüşvet çarklarını Twitter'ı kapatarak örtemezsiniz. Gerçeklerin öyle bir tarafı vardır ki, mutlaka bir gün ortaya çıkarlar. Yapılması gereken hukuk önünde bunun hesabının verilmesi ve soruşturmaların tamamlanmasıdır. Sayın başbakan sandığı gösteriyor. Diyor ki '5 gün kaldı, 10 gün kaldı, sandıkta sonucu göreceğiz.' Acaba şöyle olabilir mi, diye aklıma geliyor. Yarın sayın Başbakan sandıktan istediği sonuç çıkmazsa 'Sandık mandık tanımıyorum, paralel devlet sandıkta hile yaptı' deyip acaba seçimleri de geçersiz sayabilir mi? 'Sandık mandık tanımıyorum' diyebilir. Bu olabilir. Bu olmayacak bir şey değil. Çünkü her şeyin kendi mecralarında ya da kendi istedikleri doğrultuda gitmesi için ne gerekiyorsa şu anda onu yapıyorlar. Sayın Başbakan sen Twitter'ı mivıtırı kapatma bence dükkanı mükkanı kapat git bir millet rahatlasın diyorum."

Günün Önemli Haberleri