Sana ihtiyacım var Numan

Abone ol

Başbakan Erdoğan görüşme öncesi aradığı Numan Kurtulmuş'a 'Sana ihtiyacım var Numan' diye seslenmiş.

Başbakan Erdoğan, HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş'a "Yeni Türkiye'yi birlikte inşa için bütünleşelim" davetini, bu 4 kelimelik cümle ile yaptı.

Türkiye şu günlerde Başbakan Erdoğan’ın HAS Partiye yaptığı bütünleşme konusunu tartışıyor. Güneş gazetesi yazarı Metin Özkan, merak edilen görüşmenin ayrıntılarını yazdı:

SANA İHTİYACIM VAR
İşte önemli buluşmanın perde arkası:
Resmi görüşmeden birkaç gün önce Başbakan Erdoğan, Numan Kurtulmuş'u telefonla arayıp 'Sana ihtiyacım var' diyor ve perşembe günü yapılacak resmi görüşmenin randevusu ayarlanıyor.
Görüşmeler başlıyor. Başbakan Erdoğan Kurtulmuş'a çalışmalarını nasıl bulduklarını soruyor. Kurtulmuş Bazı şeyleri iyi yaptınız ancak şu şu konulardaki politikalarını yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor' diyor.
Kurtulmuş'un bu sözleri üzerine Başbakan Erdoğan, 'Numan kardeşim gel o zaman eksiklerimizi tamamlayıp yeni Türkiye'nin yeni inşasını birlikte yapalım. Yaratacağımız güç birliği ülkemize olumlu bir sinerji sağlayacaktır' diyor..
Son drece samimi bir hava içinde geçen bu görüşmenin sonrası malum!

SÖZ SEYLEMEM, SÖYLETMEM

Dün HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş partisinin Genel Merkezinde İl Başkanlarını toplayıp bütünleşme ile ilgili herkesin tek tek fikrini aldı.
Arada birkaç olumsuz görüş beyanı gelse de büyük bir çoğunluk Numan Bey'e tam destek verdi.
Bu arada bütünleşmeyi eleştiren Mehmet Bekaroğlu'nun sarf ettiği sözler konusunda 'Bekaroğlu benim yol ve kader arkadaşımdır. Ne diyorsa haklıdır, Ben ne kendisine olumsuz bir cümle sarf ederim ne de kimsenin arkadaşım hakkında söz söylemesine müsaade ederim' dedi.
Gelinen nokta itibarıyla yapılan görüşmeler ve alınan destekler önümüzdeki hafta içinde bütünleşme çalışmaları son safhasına getirilecek ve görünen o ki bu bütünleşme kararı Başbakan'ın Rusya seyahati sonrası el sıkışılarak kamuoyuna açıklanacak.

GELECEKLERE GARANTİ
Görüşmelerden edindiğim bir başka dip not, Başbakan Erdoğan Numan Kurtulmuş ile birlikte önemli bir sayıda Has Partili'yi kurultayla AKP'ye dahil ettikten sonra bu isimlere ilk seçimler de seçilebilme garantisi de vermiş.
Çünkü AKP'nin 3 dönem tüzüğünü uygulamakta kararlı gözüken Başbakan Erdoğan, birçok kurmayının geriye çekilmesi nedeniyle vitrine Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu gibi isimleri sürecekmiş. Dahası önümüzdeki günlerde başta Fatih Erbakan olmak üzere diğer kardeşler de AKP-Has Parti bütünleşmesine dahil olurlarsa hiç şaşırmayın.

Günün Önemli Haberleri