Samsung 5G teknolojisine rekor yatırımda bulunacak

Abone ol

Samsung, 5G ağ teknolojisini destekleyen cihazları geliştirmek ve AI (Yapay Zeka) mimarisinin nimetlerinden faydalanmak için tam 22 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un başkanı Youngky Kim, konu ile alakalı ilginç değerlendirmelerde bulundu. Youngky Kim, "Yeni nesil veri, Yapay Zeka'nın tüm sınırlandırılmalarını kaldıracak. Yapay Zeka artık tüm potansiyelini sergileyebilecek."ifadelerini kullandı. 

Youngky Kim, şu andaki ağ standartı ile 5G standartını şu sözlerle kıyaslıyor: "Yapay Zeka yüksek ve hızlı veri trafiğine ihtiyaç duyan mimari. Bu veri miktarı ve hızı 4G tarafından karşılanamıyor ama 5G bambaşka bir hikaye."

Konu veri transfer cihazlarına geldiğinde; Samsung,  Huawei, ZTE, Ericsson ve Nokia'nınarkasında beşinci sırada bulunuyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri'nin Huawei'ye koyduğu yasaklar ve Samsung'un Çinle olan ilişkilerinin gelişmesi sayesinde ciddi bir fırsat elde etmiş durumda. 

Youngky Kim,  "Teksas Austin'de, gelecek sene 5G ve Yapay Zeka temelli cihazlar üretmek için bir fabrika açacaklarını da" müjdeledi.

Günün Önemli Haberleri