Saadettin Tantan'dan müthiş PKK iddiası

Abone ol

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye inadının terör örgütü PKK’yı zengin ettiğini söyledi.

Yurt Partisi Genel Başkanı “Suriye’ye ambargo uygulanıyor. Güneydoğu Anadolu’daki bütün kaçakçılık faaliyetleri PKK üzerinden oluyor. 100 dolara alınan Kalaşnikof tüfekler Suriyeli isyancılara 1500 dolara satılıyor. Sadece silah ve sigara değil, her türlü kaçakçılık PKK üzerinden oluyor. Suriye’deki olaylar çıktıktan sonra ambargo dolayısıyla oraya hiçbir şey gitmiyor” dedi.

Yurt gazetesine konuşan Tantan, Güneydoğu’daki bütün kaçakçılık faaliyetlerinin PKK üzerinden yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye’nin Batılı güçlerle beraber Suriye’ye uyguladığı ambargo, terör örgütüne yaradı. 100 dolar değerindeki Kalaşnikof silahlar, PKK tarafından Suriye’deki savaşan güçlere 1500 dolara satılıyor. Sadece silah ve sigara değil, her türlü kaçakçılık PKK üzerinden oluyor. Suriye’de olaylar çıktıktan sonra ambargo dolayısıyla oraya hiçbir şey gitmiyor.”

PKK PROVAKATÖR

Tantan, terör örgütünün Suriye’de, El Kaide örgütünün Irak’ta oynadığı rolü üstlendiğini belirterek şöyle devam etti:

“Her ne kadar PKK zaman zaman Türkiye içerisinde eylemler yapıyor ama bu coğrafyada El Kaide’nin ABD’nin, İsrail’in yan yana düşmesi PKK’yı da aynı noktada buluşturuyor. Bunun halk arasında söylentileri var. Suriye’deki PKK yapılanması Suriye yönetimine karşı mı diye sormak gerekiyor. Karşı hareket ediyor şeklinde bir gözlem var. El Kaide Suriye’de iktidara karşı savaşırken aynı istihbarat servislerin güdümünde olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Kandil’e sokmayan emperyal güçler burada da PKK’yı kullanıyor. Orta Doğu bölgesinde Türkiye’de PKK’yı siyasallaştırmak isteyen güçler Kandil’den PKK’yı çıkartmak istemiyor. Suriye’deki yapılanmayı da kullanıyor.”

PREDATÖRLER FAYDASIZ

Türkiye’nin ABD’ye Predatörler konusunda da ısrarcı olduğunu hatırlatan Tantan, “Bunları sürekli istedik. Bunlar Pakistan’da da kullanıldı biliyorsunuz. Aynı zamanda predatörler silahlı. Burada bir takım yanlışlıklar oldu ve Pakistan’daki yönetimle ABD’nin arası açıldı. Predatörleri Türkiye ısrarla istedi ama kendisi kullanamıyor. Predatörlerin Türkiye’ye bir faydası yok neden istedi peki?” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri