Saadet'ten seçim ittifakı açıklaması

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, yerel seçimlere ilişkin partisinin yol haritasını anlattı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, adaylar üzerinden seçim ittifakına sıcak baktıklarını açıkladı.

Aydın "2014 yerel seçimleri, hem hazırladığımız projelerimiz hem de stratejilerimiz açısından şehirlerimize renk katacağımız bir atmosferde gerçekleşecektir. Vitrine oynamayıp, vatandaşımıza yöneleceğiz. Kutuplaşmayı değil, dayanışmayı sergileyen çalışmalar ortaya çıkaracağız" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "1994’te Milli Görüş olarak yerel yönetimlere nasıl yeni bir soluk, yeni bir yüz ve anlayış getirmişsek, şimdi de yine yeniden 2014’ün gereksinimleriyle kendi medeniyet değerlerimize uygun Milli Görüş belediyeciliğini inşa edeceğiz" diye konuştu.

Yerel seçimlerde ülke genelinde kilit parti olduklarını belirten Aydın, şunları söyledi:

"2014 yerel seçimleri, Meclis'te grubu olmayan Saadet Partimiz için, meclisteki partilerden daha yüksek etki göstereceği seçimler olacaktır. Öncelikle şunu belirtelim ki, partimizin 2009 seçimleri oy oranı 5,2 olmuştur. 2014 yerel seçimlerinde elde edeceğimiz sonuçla aynı zamanda baraj sıkıntısı olmayan ve mecliste olması gereken bir parti olacağımızı da göstereceğiz.

KİLİT PARTİ KONUMUNDAYIZ

Yerel seçimlerde ülke genelinde kilit parti konumundayız. Oy oranları dikkate alındığında birçok il ve ilçede ilk üçte olduğumuz ortadadır. Adaylarımızın ortaya koyacakları performansla bir çok ilde ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz. 2009’da 100'e yakın belediye kazanmıştık. 2014’te inşallah bunun çok üzerine ulaşacağız. 2014 yerel seçimleri, hem hazırladığımız projelerimiz hem de stratejilerimiz açısından şehirlerimize renk katacağımız bir atmosferde gerçekleşecektir. Vitrine oynamayıp, vatandaşımıza yöneleceğiz. Kutuplaşmayı değil, dayanışmayı sergileyen çalışmalar ortaya çıkaracağız."

İTTİFAKA YEŞİL IŞIK

Bilal Aydın, seçim ittifakının daha çok genel seçimlerde düşünülen bir yöntem olduğunu ancak yerel seçimlerde de aday üzerinden ittifak yapabileceklerini bildirdi.

Saadet Partisi olarak kendi çatıları altında seçime girmek isteyen tüm adaylara kapılarının açık olduğunu vurgulayan Aydın, "Geçmişi ve gelecek perspektifi bizimle uyumlu olan fakat partimize henüz üye olmamış adaylarla bu seçime girmek bazı illerde stratejilerimiz arasında yer almaktadır. Kırk yılı aşan tecrübemizle her il ve ilçede hem potansiyelimizi hem de insan kaynağını harekete geçirecek aday adaylarını belirledik. İçlerinden en uygun olanıyla seçim başarısını elde etmek istiyoruz" dedi.

Seçimin kilit ilinin İstanbul olduğunu, burada 4 ilçede başkan adaylarını açıkladıklarını anlatan Aydın, Temmuz ayının başından bu yana da açıkladıkları il, ilçe ve belde adayları bulunduğunu bildirdi.

Birçok il ve ilçede ipi göğüsleyecek oy oranlarına sahip olduklarını ifade eden Aydın, "Adaylarımızı bu oranı artıracak şekilde gözden geçiriyoruz. Bazı illerin yapısı açısından iktidarın ve Meclis'te grubu bulunan muhalefetin adaylarını açıklamadan adaylarımızı açıklamayı uygun bulmuyoruz. Seçim takvimi açısından gerekli aday adayı belirleme ve anket çalışmalarını gerçekleştirdik. Son kararı partimizin başkanlık divanı verecek" ifadelerini kullandı.

Aydın, şunları kaydetti:

"Saadet Partisi 2011 genel seçimlerinde gösterdiği milletvekili adayları yaş ortalaması ile en genç parti olmuştur. Kadın aday sayımızda önemli oranda idi. Ülkemizdeki her iki seçmenden birinin 40 yaşının altında olduğu ve her iki seçmenden birinin kadın olduğu düşünülürse bu konunun önemi daha da iyi anlaşılabilir. Yerel seçimlerde de gençlere ve kadınlara özel önem atfediyoruz. Dolayısı ile bu kitleleri de göz önünde bulundurarak ehliyetli adaylarımız olacak. Bu açıdan gençlik kolları ve kadın kolları yöneticilerimizle istişareler yapıyoruz."

Günün Önemli Haberleri