Saadet'ten Avrupa Birliği'ne hayır!

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Avrupa Birliği'ni istemediklerini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Biz, Milli Görüş olarak Avrupa Birliği'ne 'hayır' diyoruz. 'Bizim yerimiz Ortadoğu'dur, İslam alemidir'' diyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kamalak, partisini il teşkilatı tarafından ''Avrupa Birliği'nin değil, bu milletin dediği olsun. Zina tekrar suç sayılsın'' sloganıyla başlatılan imza kampanyasına katılmak için geldiği Afyonkarahisar'da, yaptığı açıklamada, hükümet ile memur sendikaları arasında toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini hatırlattı.

Yapılan zam görüşmelerinde hükümetin bu yıl için 3 3, gelecek yıl için de 2 3 teklif ettiğini dile getiren Kamalak, şunları kaydetti:

''(Niye bu kadar az) diye sorduğumuzda, 'Çünkü Türkiye'nin dengesi bozulur' dediler. Bundan tam 16 yıl önce Milli Görüş 158 milletvekiliyle hükümete ortak olduğu zaman, 'işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam' demişti. Dönemin Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz Bey, ellerini iki yana açarak, 'bu parayı nereden bulacaksınız' diyordu. O para bulundu. Peşinden yine memura, emekliye zamlar yapıldı. O dönemde memur maaşlarına yapılan zam yüzde 132'leri buluyordu. IMF'e el açmadan, Dünya Bankası'na varmadan, çarşıya, pazara, işçiye, esnafa bir kuruşluk vergi zammı yapılmadan o para bulunmuştu. O tarihten bu yana baktığımızda Türkiye'nin toplam borçları sürekli arttı. Şu anda 535 küsur milyar dolar borcu var.''

Kamalak, AK Parti ile Saadet Partisi arasında fark olduğunu anlatarak, şu iddialarda bulundu:

''Onlar 'Avrupa Birliği' diyor, 'Haçlı Birliği' diyor. Oraya girmek için Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kurdular. Biz, Milli Görüş olarak Avrupa Birliği'ne 'hayır' diyoruz. 'Bizim yerimiz Ortadoğu'dur, İslam alemidir' diyoruz. Bu amaçla biz D-8'leri kurduk. Eğer bu milleti, haçlılara, batılılara yama yapacaksak... Onlar zaten gelip buraları işgal etmişlerdi. Kendi bünyelerine katmak istiyorlardı. Dedelerimiz, onları buradan kovmak için canlarını siper ettiler, şehit düştüler. Çanakkale'de resmi kayıtlara göre 250 bin, gayri resmi kayıtlara göre ise 400 bin şehit verdik. Onlar sizin dedelerinizdi.''

Kamalak, Uşak'tan Afyonkarahisar'a gelirken yağış nedeniyle küçük bir kaza atlattıklarını, başka bir araçla yola devam ettiklerini de belirtti.

Konuşmanın ardından imza kampanyası başlatıldı.
Günün Önemli Haberleri