Saadet Partisi'nden Abdullah Gül ve yeni parti açıklaması

Abone ol

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partiye daveti ve yeni parti iddialarına ilişkin konuştu.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, CHP'nin AİHM'e gitmesi için "Hukuk için her yol denenir, yanlış olduğunu söyleyememem" dedi. Karamollaoğlu, Abdullah Gül'le ilgili çıkan söylentilere de yanıt verdi.

Karamollaoğlu, 'Partinize katılım için kapınızı çalan var mı?' sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi. Kimsenin talepte bulunmadığını söylese de satır arasında aralarında AK Partililerin de olduğu çok sayıda siyasi isimle görüşme halinde olduklarını açıkladı.

Karamollaoğlu Habertürk gazetesine verdiği röportajda son günlerde gündeme gelen konulara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Referanduma ilişkin mühürsüz oy pusulası tartışması için "Türkiye’deki en önemli meselelerden biri, adalete güvensizlik. YSK’nın bu konudaki tavrı, beni endişelendirdi. Güvenim kayboldu. Meselenin ne olduğunu araştırmadan acele bir karar verdiler. Hiç kimse kanunun üzerinde değildir. Kanun, “Mühürsüz oy pusulaları geçersizdir” diyor. YSK burada fahiş bir yaklaşım hatası sergiledi. Gerekçeleri kabul edilebilir değil. Ancak bu mesele Anayasa Mahkemesi’ne giderek de çözülmez. Anamuhalefet YSK hâkimleri hakkında suç duyurusunda bulunabilirdi" dedi.

Karamollaoğlu 'CHP’nin AİHM’ye gitme kararını nasıl karşılıyorsunuz?' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Gidebilir, 'Gitmesin' diyemem. Efendim, 'Türkiye’yi şikâyet ediyorsunuz' diyorlar. Zamanında AK Partililer de bunu yaptılar. Hukuk içinde her yol denenir. Yanlış olduğunu söyleyemem."

Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin bundan sonra siyasette çok etkili olacağı görüşünde.

YENİ PARTİ VE GÜL SÖYLENTİLERİ

SP lideri "Önümüzdeki günlerde merkez sağdan yeni bir parti çıkması ihtimali var mı?" sorusuna ise şöyle yanıtladı:

"Abdullah Gül’ün bir parti kurma hazırlığı içinde olduğu ya da Saadet Partisi’nin başına geçeceği gibi söylentiler çıktı...Bunların hepsi partimizin önünü kesmek isteyenlerin çıkardığı dedikodular. Ne yeni bir parti kurulabilir ne bizim karşımıza kimse çıkabilir.

Zaman yok. Seçim geliyor. Önümüzdeki seçimde yeni kurulan parti teşkilatlanacak, bir de etrafına insan toplayacak. Bu mümkün değil. Samimi olarak arayış içindelerse, bize gelmekten başka çareleri yok. Bunu kimseyi küçümsemek için de söylemiyorum. Eğer 3-4 senelik zaman olsaydı, denenirdi. Artık kimse bu riske giremez. Yeni parti kurulması imkânsız, oyalanmayıp bize katılsınlar."

PARTİYE KATILIM İÇİN KAPINIZI ÇALAN VAR MI?

"Tahmin edeceğinizden daha fazla insanla konuşuyoruz ama “Gelip size katılırız” diyenlerin üzerinde henüz durmuyoruz.

ARALARINDA AK PARTİLİ OLANLAR DA VAR!

AK Partili olan da var, başka partili olan da çok var. Sosyal demokratı da var, yenilikçisi de var, gelenekçisi de var, milliyetçisi de var."

Günün Önemli Haberleri