Rusya'dan İdlib açıklaması! 'Bombaladık' dedi mi?..

Abone ol

İdlib'e 22 gün sonra hava saldırısı düzenleyen Rusya'dan son dakika ilginç bir açıklama geldi. Kremlin, bombalama konusunda bir bilgilerinin olmadığını açıkladı.

RUSYA'dan, tüm dünyanın gözünü kulağını tekrar İdlib'e çevirdiği İdlib saldırısıyla ilgili çok kafa karıştırıcı bir açıkla geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, son dakika açıklamasında, 'Rus uçakları İdlib'i bombaladı' iddiasıyla ilgili olarak "Bu konuda bilgi sahibi değilim" dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, düzenlediği basın toplantısında, bombaladığını ve bunun bir süredir yaklaşmakta olduğu söylenen İdlib operasyonunun başladığı anlamına gelip gelmediği sorusu karşısında şunları söyledi: "Askerilerimizin orada (Suriye) ne yaptığına ilişkin operasyonel bilgiye sahip değilim. Bu tip konularda (Rusya) Savunma Bakanlığı'na danışmanızı tavsiye ederim."

"İdlib teröristlerin yuvası" ifadeleri kullanan Peskov, "Oradaki teröristler barış sürecini ve oradaki üslerimizi tehdit ediyor" dedi.

Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın İdlib açıklamaları için de, "Trump'ın açıklamaları çözüme yardım etmiyor" ifadelerini kullandı.

Rusya İdlib'i vurdu! 22 gün sonra ortalık kızıştı

Günün Önemli Haberleri