Rusya'dan ABD'yi kilitleyecek teklif!

Abone ol

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, , “Amerikan meslektaşlarımıza somut bir teklifimiz var. Pentagon’un olası ‘üçlü’ saldırı için belirlediği hedeflerin listesini açıklayın” dedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Bölgede kimyasal silah saldırısı hazırlığı yapıldığına dair birçok kanıt olduğunu söyledi.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya ise ABD’nin Suriye’de kimyasal silah üretimi veya depolanmasıyla ilgili olduğu iddia ettiği tesisleri açıklamasını ve oraya Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) temsilcilerinin gönderilmesini teklif etti.

Nebenzya, “Amerikan meslektaşlarımıza somut bir teklifimiz var. Pentagon’un olası ‘üçlü’ saldırı için belirlediği hedeflerin listesini açıklayın” dedi.

Rus diplomat, “Eğer ABD idaresi, Suriye’deki tesisleri kimyasal silahın depolanması veya kullanılmasıyla bağlantısından şüpheleniyorsa kimyasal anlaşmanın öngördüğü denetimin gerçekleştirilmesi için bu bilgilerin KSYÖ’ye verilmesi gerekiyor” diye ekledi.

Sputnik'in haberine göre Rusya’nın, militanların provokasyon için kullanmayı planladığı kimyasal madde ve donanımın karmaşık yollarla Suriye hükümetinin kontrolünde olmayan bölgelere getirildiğini kesin olarak bildiğini dile getiren Nebenzya, yasadışı silahlı oluşumların Batı gizli servislerden ilgili eğitim aldığının altını çizdi.

Rus temsilci, “Beyaz Miğferler İdlib’de görüldü. Bölgede onlarca çocuk kaçırıldı” diye açıkladı.

Günün Önemli Haberleri