Rusya uçağını kimin vurduğu ortaya çıktı! İsrail detayı olay

RUSYA'nın Suriye'de vurulan uçağıyla ilgili Moskova yönetiminden gelen son dakika açıklamalar gözlerin İsrail'e çevrilmesine sebep oldu, uçağı vuran ise Esed çıktı.

RUSYA Savunma Bakanlığı, İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. Rusya şüpheli olarak İsrail ve Fransa'yı gösterirken, uçağı İsrail ve Fransa füzelerini vurmak için Esed güçleri tarafından ateşlenen S-300 ve S-400 füzelerinin vurduğu iddiası da gündeme geldi. Rusya son dakika açıklamasıyla uçağı Esed güçlerinin vurduğunu duyurdu. 

RUSYA ÖNCE İSRAİL VE FRANSA'YI SUÇLADI... Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, içinde 14 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssüne dönüşü sırasında Akdeniz üzerinde radardan kaybolduğu bildirildi. Uçağın, İsrail'e ait dört F-16 savaş uçağının Suriye'nin Lazkiye kentine gerçekleştirdiği saldırı sırasında kaybolduğu belirtilen açıklamada, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden bölgeye yönelik füze saldırısı yapıldığının da tespit edildiği öne sürüldü.

Diğer Videolar