Rusya İsrail'i arayıp tehdit etti! Sorumlu sizsiniz cevap verme hakkımızı...

Abone ol

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, İsrailli mevkidaşı Liberman'ı aradı ve "Uçağımızın düşmesinin sorumlusu sizsiniz. Cavap verme hakkımızı elemizde tutuyoruz" diye tehdit etti...

RUSYA Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İsrailli mevkidaşı Avigdor Liberman'la yaptığı telefon görüşmesinde Rus uçağının 15 mürettebatıyla Akdeniz'de düşmesinin tek sorumlusunun İsrail olduğunu söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Şoygu, İsrailli mevkidaşı Avigdor Lieberman'la Akdeniz'de Rus İl-20 uçağının düşmesi ile ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

SİZİ DAHA ÖNCE DEFALARCA UYARDIK... Şoygu görüşmede "Rus uçağının düşmesinin sorumluluğu tamamen İsrail'e aittir. Rusya Savunma Bakanlığı olarak İsrail'i daha önce birçok kez farklı kanallar üzerinden Suriye'de Rus güçleri için tehlike teşkil edebilecek saldırılar gerçekleştirmemesi konusunda uyarmıştık" dedi.

'CEVAP VERME HAKKIMIZI ELİMİZDE BULUNDURUYORUZ'... Şoygu, iki ülke arasındaki Suriye'de tehlikeli olayların önlenmesi için imzalanan anlaşmalara rağmen, İsrail ordusuna ait F-16 uçağının gerçekleştireceği operasyonla ilgili sadece 1 dakika önce bilgi verildiğini kaydetti. İsrail'in eylemlerinin ikili ilişkilerin ruhuna aykırı olduğunu belirten Şoygu, bu adıma cevap verme hakkını ellerinde bulundurduklarını vurguladı.

Rusya uçağını kimin vurduğu ortaya çıktı! İsrail detayı olay

Günün Önemli Haberleri