'Robot Futbol takımı' 3. nesil futbolcu üretimine başlıyor

Abone ol

Tüm mekanik, elektronik tasarımları ile yapay zeka kodlamaları Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Laboratuvarı'nda geliştirilen Robot Futbol Takımı NEUISlanders 3. nesil robotlarla geliştiriliyor.

2012 yılından itibaren RoboCup Robotlararası Dünya Futbol Kupası'nda yer alan ve bu yıl Haziran ayında Kanada’da Dünya Şampiyonu olan Robot Futbol Takımı’nın dizayn, elektronik tasarım ve gerekli simülasyonlarının yeni nesil robot teknolojisine göre geliştirildiği ve üretime hazır hale getirildiği belirtildi.

Daha güçlü motorlar kullanılarak gücü iki katına çıkarılacak olan yeni nesil robotların topa vuran ve topu süren mekanik parçaları da yeniden dizayn edildi. Dört yıldır kullanılan 2. nesil robotlarda gözlemlenen sorunların da giderileceği 3.nesil robotlarda yeniden geliştirilen yapay zeka ile takımın gelecek Dünya Kupası Şampiyonasında yine en büyük favorilerinin arasında olacağı ifade edildi.

2. NESİL ROBOTLAR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU'NU ELDE ETTİ
Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Laboratuvarı'nda mühendisler tarafından 2012 yılında geliştirilen ilk nesil robotlarla oluşan Robot Futbol Takımı NEUIslanders 2012 Meksika, 2013 Hollanda ve 2014 Brezilya’da düzenlenen yarışmalarda yer aldı. 2015 yılında 2. nesil robotlar ise 2015 Çin, 2016 Almanya, 2016 Hollanda, 2017 Japonya ve 2018 Kanada’da yapılan yarışmalarda kullanıldı. NEUIslanders Futbol Takımı 2. nesil robotlar ile 2016 yılında Hollanda’da Avrupa 3.sü ve 2018 yılında Kanada’da Dünya Şampiyonu olmayı başardı.

ÖĞRENCİLER 2. NESİL ROBOTLARLA PRATİK YAPACAK
3. Nesil Robotların geliştirileceği Robot Futbol Takımı'nın 2. nesil robotları ise Yakın Doğu Üniversitesi mühendislik fakültesi öğrencilerine bırakılacak. Öğrencilerin robotlar üzerinde çalışma yapmasına imkan sağlayacak olan 2. nesil robotlar, 3. nesil Futbol Takımı robotlarıyla düzenli olarak antrenman maçları yapacak.


Günün Önemli Haberleri