'Prompter bozuldu' yalanının aslı ortaya çıktı!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da konuşurken bir an duraksayınca "Prompter bozulunca, konuşamadı" diye yapılan haberlerin aslı ortaya çıktı. Erdoğan, misafiri Tayyip Elçi'nin yerine oturmasını bekledi.

Sosyal medyanın en çok konuşulan olaylarından biri Erdoğan'ın Diyarbakır'da katıldığı Kanaat Önderleri İftarı programındaki sinirli halleri oldu. Özellikle kimliği belirsiz troller tarafından "prompter kazası"olarak lanse edilen ve bu nedenle Erdoğan'ın sinirlendiği sanılan olayın iç yüzü detaylar incelenince ortaya çıktı.

Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında oturan M. Tayyip Elçi'nin, iftarını yaptıktan sonra akşam namazını kılmak için mescide ayrıldığı görülüyor.

Elçi, namazını kılıp geri dönerken konuşmanın başlamış olması sebebiyle koruma engeline takılıyor ve yerine geçmesine izin verilmiyor.

CUMHURBAŞKANI KORUMA MÜDÜRÜ'NÜ UYARDI

Bunu gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemen koruma müdürü Muhsin Köse'yi sinirli bir şekilde yanına çağırırak uyarıyor.

Koruma müdürünün talimatıyla, korumalar hızlıca hareketleniyor ve Elçi'nin içeri girmesini sağlıyor. Döndüğünde koltuğuna bir başkasının oturduğunu görüp tereddüt eden Elçi'yi Cumhurbaşkanı eliyle işaret ederek kendi koltuğuna davet edip oturtuyor. Misafiri oturana kadar da konuşmasına başlamıyor.

Günün Önemli Haberleri