PKK'dan HÜDA-PAR'lıların evine bombalı saldırı

Abone ol

DİYARBAKIR'da HÜDA-PAR üyesi bir kişinin evine PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı düzenlendi.

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bir üyelerinin evine gece silahlı ve bombalı saldırıda bulunulduğunu açıkladı.

Turgut, "Allah'a şükür atılan bombaların birçoğu patlamıyor. Bir kısmı patlıyor ve evde hasar var" dedi.

Turgut, Sur ilçesinde bir üyelerinin evine terör örgütü PKK mensuplarınca gece uzun namlulu silahlarla ve onlarca bombayla saldırı düzenlendiğini söyledi.

Partilerine üye R.B'nin Fatih Paşa Mahallesi'ndeki evine yapılan saldırı hakkında bilgi veren Turgut, "Allah'a şükür atılan bombaların birçoğu patlamıyor. Bir kısmı patlıyor ve evde hasar var. Geçen yıl da bayramın son gününde Yasin Börü ve arkadaşları vahşice katledildi. 52'ye yakın vatandaş katledildi. Kimi üyelerimiz de bu katliamda şehit oldu" diye konuştu.

Turgut, geçen yıl 6-8 Ekim'de yaşanan katliamın bir benzerinin yaşatılmak istendiğini belirterek, sözün bittiği yerde olduklarını ifade etti.

Turgut, "Bunu yapan çeteler artık akıllarını başlarına almak durumundadır. Olaylar bu şekilde devam ederse evrensel hukukta var olan meşru müdafaa hakkını artık halkın kullanması durumuna gelinecek. Kaotik ortam oluşturmak isteyenler bu tür saldırılar gerçekleştiriyor" dedi.

AMAÇ İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK

"80 vekil çıkarmış ve bölgedeki tüm belediyeleri almış bir anlayışın kendi belediye sahaları içerisinde bir özerklik ilan etmesi akıl karı değildir. Bu anlayışın gayesi iç savaş çıkaracak ortam oluşturmaktır" ifadesini kullanan Turgut, şunları kaydetti:

"Halk artık silahtan bıkmış. Bu halk ölümlerden, kaoslardan ve yollarının kesilmesinde bıkmış. Dolayısıyla bu halka vermiş olduğunuz zulmü terk edin. Bu insanlar, halkın faydasına ve halkın huzuruna yönelik tüm girişimleri sabote etmektedirler. En büyük zararı Kürt halkına vermişlerdir. Halkın vereceği en güzel tepki, bunlara verecekleri desteği geri çekmektir. Biz zulme boyun eğmeyiz, zalim kim olursa olsun bizi karşısında bulacaktır."

İZİN VERMEYECEĞİZ!

Turgut, ayrıca "Üyelerimizin evlerinin önünde bundan sonra hendek kazılmasına, barikat kurulmasına veya farklı bir eyleme girilmesine müsaade etmeyeceğimizi deklare ediyoruz" dedi.

UYURKEN BOMBA ATTILAR 

Parti üyesi R.B'nin babası A.B. ise dün gece uyudukları sırada evlerine silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirildiğini anlattı.

"Evimize yaklaşık 40 patlayıcı attılar. Şükürler olsun, çocuklarıma bir şey olmadı. Biz Müslümanız. Bizden mühimmat istiyorlar, nereden getireyim?" ifadelerini kullanan A.B, bu saldırıların son bulmasını dilediklerini aktardı.

İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, saldırının gerçekleştiği andan itibaren güvenlik güçlerince söz konusu mahallede hava destekli operasyon yapıldı. Sivillerin zarar görmemesi için çalışmalar titizlikle yürütüldü.

Günün Önemli Haberleri