Peugeot'tan sürpriz Türkiye açıklaması

Abone ol

Türkiye'yi uzun süredir yatırım radarında tutan Fransız PSA (Peugeot-Citroen) Grubu, ülkemize yeniden yeşil ışık yaktı.

Alman Opel’i satın alarak otomotiv dünyasında gündeme oturan PSA, Türkiye’ye yatırım için her zaman hazır olduklarını açıkladı.

Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato, markanın Türkiye’yi yakından takip ettiğini belirterek, “Bölge direktörlerimiz Türkiye’de yatırım fırsatlarına bakıyor. En tepeden yani PSA Grubu CEO’su Carlos Tavares’ten onay geldiği anda yatırım yapmaya hazırız. Peugeot 8 ay içinde montaj fabrikası kuracak kabiliyete sahip. En son Vietnam’da 8 ayda tesis açtık” diye konuştu. 

ÇOK ÖNEMLİ PAZAR

Cenevre Otomobil Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Imparato, Peugeot’nun yılda 2 milyon satış hedeflediğini belirterek, bu sayının yarısından fazlasının Avrupa dışındaki ülkelerde gerçekleşmesini öngördüklerini kaydetti. Bu hedef doğrultusunda Türkiye’nin öne çıktığını söyleyen Imparato, yatırım konusunun her zaman masada olduğunu aktardı. Imparato, Tofaş’ın Bursa fabrikasında 3 marka için ürettiği Minicargo (Fiat Fiorino-Peugeot Bipper-Citroen Nemo) projesinden çekildiklerini ancak yakında yeni sürprizlerinin olacağını söyledi.

Günün Önemli Haberleri