Perinçek'ten Öcalan AK Partili iddiası

Abone ol

Doğu Perinçek, Öcalan'ın AK Partili olduğunu iddia ederken Beşşar Esed'e ise selam gönderdi.

Öcalan'ı AK Partili yaptı, Esad'a İzmir'den selam gönderdi! İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tahliye sonrası ikinci mitingini İzmir'de yaptı. Hükümetin açılım projesini eleştiren Perinçek, İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın AK Partili olduğunu savundu.

Ergenekon Davası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'nin "Hak ihlali kararı sonrasında tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ikinci mitingini İstanbul'un ardından İzmir'de yaptı.
 
Konuşmasında Türkiye'nin önünde iki büyük olay olduğunu söyleyen Perinçek, şöyle konuştu:

"Birincisi Türkiye, derin bir ekonomik krizin, ekonomik depremin eşiğindedir. İkincisi görüyorsunuz PKK, doğu parçamızda kürdümüzün yaşadığı o bölgemizde özerklik inşa edeceğiz diyor. İktidarda bulunan BOP eş başkanları bu özerkliği zaten hazırlamıştı. CHP de özerkliği kabul ettiğini yazmıştı. İkinci sorunumuz budur. 2 Nisan 2003'de şu anda Atatürk'ün Çankaya'sını işgal eden Abdullah Gül, ABD Dış İşleri Bakanlığı ile gizli anlaşma imzalıyor. Bunu itiraf eden Abdullah Gül'ün kendisidir. O gizli anlaşma Türkiye'yi nereye getirdi. Özerklik var en başında o gizli maddelerin. Bunun parçası olarak TSK'nın etkisizleştirilmesi, sınır ötesi operasyonların yapılmaması hepsi bu anlaşmanın içinde mevcut. İşçi partisi yakında bu anlaşmayı açıklayacak" 

EKONOMİK DEPREM OLUCAK
 
"Derin bir ekonomik kriz var. Doların fiyatı füze gibi artacak, dolara talep artacak. İthalata dair malların fiyatları yükselecek. Pahalılık olacak. İstihdam düşecek. Bu partilerin hiç birisi bu belirttiğimiz ekonomik depreme cevabı bulunmuyor. Nerden buldun kanunu uygulanacak. Yasadışı kaynak elde edenlerin ellerinden bunlar alınacak. İki ay sonra önümüze çıkacak bu problemlere göre oy vermenizi istiyorum"
 
ÖZERKLİK TEPKİSİ, SURİYEYE SELAM
 
"Özerkliğin inşa edilmesi çok tehlikeli. Bugün vatanımızın bir parçasında, "ya müzakere ya savaş' yazılıyor. PKK ile müzakere kabul edilemez. Bundan ilan ediyoruz bölücülüğün sonu gelmiştir. Milli hükümet bölücülüğü bitirecektir. Suriye'yi bölemediler, Beşar Esad'ın aslanlarına, direnen Suriye devletine Mustafa Kemal'in dayanışma selamlarını yolluyoruz. Türkiye, Suriye'ye terör ihraç etti. Şimdi terör ithal ediyorlar. Ama Suriye'yi bölemediler. Irak'ı bölemediler. İran, Perslerin çocukları ABD'ye karşı dimdik ayakta durdu, o firdevsinin çocukları. Açmak istedikleri kürt koridoru değil, kürde araba ve farsa ihanet koridorudur. 
 
ÖCALAN AKP'Lİ OLDU 
 
Kürdümüz bizim kürdümüz. Kürtte biziz. Türk'te biziz. Ötekini kabul etmiyoruz. Bizlerde Kürdüz, Türküz. Hepimiz biriz. Bizleri bölemeyecekler. Türkiye, Irak, İran birlikte olduğunda göreceksiniz Kandil'de beyaz bayrak asılacak. MİT müsteşarı Hakan Fidan, Abdullah Öcalan'ı avuçlarına aldılar. Öcalan AKP'li oldu. Bu açılımlar ABD patronluğunda. Bu planlar yerle bir olacaktır. Devrimci bir irade lazım o iradeyi ben şimdi sizde görüyorum. Lozan'da ermeni soykırımı tehditlerini yerle bir edeceğimizi söylemiştik. O sözümüzü yerine getirdik. Türk milletin karalılığıyla Avrupa başkentlerine taşıyarak ihtarını yaparak bunu başardık.
Günün Önemli Haberleri