Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na YPG tepkisi

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek, ABD'nin silahlandırdığı YPG'yi destek çıkan Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ve PYD'nin ABD tarafından silahlandırılmasını desteklediğini öne sürerek, "CHP'nin PKK'nın yanında mevziye girmesi, onun silahlandırılmasını bile savunması endişe verici bir durum" dedi.

Perinçek, kentteki otelde gündemdeki konulara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Kuzey Irak'tan Doğu Akdeniz'e kadar Kürt koridoru açmak istediğini ancak başaramadığını, Suriye'de, Kobani'de yenildiğini ileri sürdü.

PKK'NIN KOBANİ YENİLGİSİ BİRLİK EĞİLİMİNİ GÜÇLENDİRDİ

Kobani bahanesiyle çeşitli kentlerdeki eylemlerde okulların, dükkanların yakılıp yıkıldığını, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'e yaptığı ziyaretlerde halkta birlik eğiliminin yükseldiğine dikkati çeken Perinçek, şöyle konuştu:

"Kobani'de yenilince, PKK dağılınca Türkiye'de dükkanları, okulları yakmaya başladılar. Doğuda, Güneydoğu'da birlik eğilimi yükseliyor. Ortadoğu'da Suriye'nin birliği yönündeki gelişme, ABD'nin Kobani'deki yenilgisi, birlik eğilimini güçlendirdi. PKK'nın hayalleri ve iddiaları yıkıldı. PKK'nın Kürdistan kurma, bölgesel özerklik iddiası yerle bir oldu. Bölge halkımız ve Türkiye'nin her tarafında yaşayan Kürt kökenli yurttaşlarımız artık PKK'ya "illallah" diyor ve PKK'dan kurtulmanın, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünü yeniden kurmanın koşullarını arıyor."

HANGİ VATAN? KÜRDİSTAN MI İKİNCİ İSRAİL Mİ?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin "PYD ve PKK'nın terör örgütü olduğu" ve bunların temizlenmesiyle ilgili kararlı duruş sergilediğini dile getiren Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı gazetelerde çıkan beyanatlarını eleştirdi.

Perinçek, eleştirisini şöyle sürdürdü:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın Suriye'deki kolu YPG için "Onlar terör örgütü değildir, vatanını kurtarmak için savaşıyorlar ve bunlara ABD silah yardımı yapmalı" diyor. Hangi vatan? Kürdistan mı, ikinci İsrail mi? Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi ve Suriye'yi bölen PKK ve PYD'nin ABD tarafından silahlandırılmasını destekliyor. ABD'nin piyonları vardır. PYD Suriye'deki, PKK ise Türkiye'deki piyondur. CHP'nin PKK'nın yanında mevziye girmesi, onun silahlandırılmasını bile savunması endişe verici bir durum. Bu, çok acı tablo. Cumhuriyeti kuran Atatürk'ün partisi açısından hepimizi kaygılandıran, endişe verici bir durum. 'YPG'yi, PKK'yı desteklemek, Suriye'nin, Türkiye'nin, Irak'ın bölünmesini desteklemek' demek. Bu, mümkün mü? Bu da CHP'nin çıkmazını yansıtıyor. CHP de ABD'nin piyonlarının yanında yer almaktadır. Son anket çalışmasında CHP, hızla yüzde 10 barajının altına gidiyor.

PKK iflas ederken AKP de iflas ediyor. Bunlar ikisi de suç ortağı. Açılım yerle bir oldu. Türkiye'yi bölme misyonu artık kayaya dayandı, yürümüyor. Bu açıdan AKP iktidarının da sonuna gelinmiştir. "

Türkiye'nin Suriye, Irak ve İran'la işbirliği koşullarının doğduğunu savunan Perinçek, kuracaklarını iddia ettiği milli hükümetle bunu başaracaklarını, bu sayede "Kandil'in beyaz bayrak çekerek teslim olacağını" ileri sürdü.

YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileriyle bir araya gelmiş ve öğrencilerle sohbetinde şunları söylemişti:

"Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kere terör örgütü olarak sivillere genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz ‘terör örgütü’ diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, çünkü genç, yaşlı, kadın, erkek demeden katletti. Ancak YPG'nin şu ana kadar Türkiye'ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.

SİLAHLARIN PKK'YA GEÇECEĞİNDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Şimdi hükümet Barzani'ye silah gönderdi. Barzani de diyor ki, biz bunları YPG'ye verdik. Bizim korkumuz şu; bu Silahların PKK'nın eline geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu silahlar bizi vurabilir. Bunu göz önüne almak lazım. Biz silah göndermektense askerimizin oraya gitmesinden yanaydık.”

Günün Önemli Haberleri