Patates püresi nasıl yapılır?

Abone ol

Tereyağı ve süt ilavesiyle hazırlanan patates püresi, başlı başına ana yemek olarak servis edilebildiği gibi pek çok yemeğin yanına yakışan kurtarıcı yemek olarak görülüyor. Mutfak Şefi Ümit Yavuz'un tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz.

Patates püresi ilk bakışta yapması kolay bir yemek gibi dursa da, iyi bir teknik gerektirir ve patates pürenizin mükemmel lezzette olması için kullanabileceğiniz birkaç ipucu var. Mutfak Şefi Ümit Yavuz'un ipuçlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Patates Püresi Malzemeler: 6 adet orta boy patates, 2,5 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

Püf Noktası: Patatesler, sütte haşlanacağı için patateslerin nişastası pürenin koyulaşmasını sağlayacaktır.Patatesleri haşlayacağınız süt miktarı az gelirse arzu ettiğiniz püre kıvamına ulaşmak için sonrasında da süt eklemeye devam edebilirsiniz.Haşlanan patatesleri blender ya da robottan geçirmemeye özen gösterin, aksi takdirde kıvamı bozulacaktır.

Patates Püresi Hazırlanışı: Kabuklarını incecik soyduğunuz patatesleri, bol suda yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
Doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın. Üzerini hafif bir şekilde geçecek kadar soğuk süt ekleyin.
Tuz ve tereyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Kısık ateşte patatesler sütü çekip yumuşayana kadar püreyi pişirin.
Haşlanan patatesleri, patates ezici ya da tahta bir kaşıkla ezdikten sonra hazırladığınız püreyi sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.

Servis Önerisi: Servisi öncesinde patates püresine rendelenmiş beyaz peynir ya da incecik doğranmış maydanoz katabilirsiniz.

Günün Önemli Haberleri