Parti mi aday mı? Erdoğan nasıl kazandı? Mehmet Metiner yazdı

Abone ol

AK Parti eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, parti mi aday mı tartışması üzerine dikkat çeken bir yazı kaleme aldı ve Erdoğan'ın İstanbul'da 94 seçimlerini nasıl kazandığını anlattı.

Bugünlerde parti mi aday mı tartışması yaşanıyor. Popüler isimlerin Büyükşehirlerde seçimleri kazandırabileceği iddiası konuşuluyor. Tartışmalara katılan Star yazarı Mehmet Metiner, bugünkü yazısında seçmen için parti tercihinin çok daha öncelikli ve belirleyici olduğunu söyledi.

MEVCUT SİSTEMDE PARTİ DAHA ÖNEMLİ
Metiner, "Partilerin bizatihi kendisi seçmenlerin kahir ekseriyeti nezdinde belirleyici bir öneme sahiptir.
" ifadelerine yer verdi.  Erdoğan'ın 94'te kazandığı seçimi anlatan yazar, mevcut seçimler üzerinden AK Parti'ye mesaj veren bir yazı kaleme aldı.

MAKAMLARI YOKTU AMA SÜREKLİ HALKIN ARASINDAYDILAR
"Biraz geçmişe uzanıp bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum" diyen Metiner, yazısını böyle tamamladı:
"Recep Tayyip Erdoğan Refah Parti’sinin (RP) il başkanıydı.  RP güçsüz bir partiydi. İktidardaki ANAP’la ve CHP ile mukayese edilmeyecek ölçüde güçsüz bir partiydi. Siyasal aktörleri pek medyatik değildi. Makamları ve unvanları yoktu. Ama sürekli halkın arasındaydılar. Halkın sevip saydığı ve itibar gösterdiği isimlerdi. 

Önce Sultanbeyli beldesindeki belediye seçimi kazanıldı. Kazanan isim, şöhretli değildi. Sonra o tarihte CHP’nin kalesi olan Kağıthane ilçesi kazanıldı. Seçimi kazanan Arif Calban ilçe başkanıydı ve öyle ülke kamuoyunun bildiği şöhretli bir isim değildi. Ardından Bağcılar’da Feyzullah Kıyıklık, Bahçelievler’de Muzaffer Doğan, Güngören’de Yahya Baş kazandı. Bu isimlerin hiçbirisi öyle bugün anlaşıldığı anlamda şöhretli isimler değildi. 

ERDOĞAN ŞÖHRETLİ DEĞİLDİ AMA HALKIN GÖNLÜNDE TAHT KURMAI BAŞARMIŞTI
Sonra 1994’te Büyükşehir Belediyesi kazanıldı. Bu zaferin önderi Recep Tayyip Erdoğan’dı. Erdoğan diğer partilerin adayları kadar şöhretli değildi. Ama halkın gönlünde taht kurmayı başarmıştı. Halk Erdoğan’da kendisini görüyordu. Seçilmesi halinde Erdoğan’ın şahsında kendisinin iktidara geleceğine inanıyordu. 

GENEL MERKEZ ALİ COŞKUN'U DAYATIYORDU
O tarihlerde danışmanı sıfatıyla il teşkilatında yanında olduğum için bilenlerden biriyim. RP Genel Merkezi adaylık için Erdoğan yerine ANAP kökenli şöhretli bir ismi, Ali Coşkun’u dayatıyordu. İstanbul teşkilatının Erdoğan’ın arkasında sımsıkı durması sonucunda Erdoğan’ın adaylığına mecburen razı olundu. 

O tarihte Erdoğan’ın karşısında diğer partilerin adayları o kadar şöhretliydiler ki kimse Erdoğan’a şans tanımıyordu. Ama kazanan Erdoğan oldu. 

İÇİMİZDEKİ ERDOĞAN'LARLA YOLA DEAM ETMEZSEK...
Bizi bugüne taşıyan o geçmişimizdir. O geçmişteki ruhumuzdur. Halkımızla bizi bütünleştiren o ruhu yeni bir tecrübeye dönüştürmeliyiz.  İçimizdeki Erdoğan’larla yola devam etmezsek, yolda bulduklarımız bizi hem yarı yolda bırakırlar hem de davamıza zarar verirler. 

Günün Önemli Haberleri