Oylan ikinci turda Baykal'a geri döndü

Abone ol

Meclis Başkanlık seçimleri için yapılan ikinci tur oylamasında MHP ve HDP'nin aldığı fazla oylar CHP'ye geri döndü.

TBMM Başkanlık seçiminin ikinci tur oylamasında HDP ve MHP'nin aldığı fazla oylar, CHP'ye geri döndü.
 
HDP adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin 80 milletvekili olmasına ve Eş Başkan Figen Yüksekdağ'ın oylamaya katılmamasına rağmen, ilk tur oylamada 81 oy almıştı. İkinci tur oylamada ise HDP'nin oy sayısı 80'e düştü. Yine Yüksekdağ'ın oylamaya katılmadığı göz önüne alınınca, HDP'nin kendi vekillerinden fazla çıkardığı oy, sadece 1 fazla oldu.
 
TBMM'de 80 vekile sahip olan MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise ilk turda 81 oy almıştı. İkinci turda ise MHP'nin kendi vekil sayısından fazla çıkan bu oy geri gitti. MHP'li aday, partisinin vekil sayısı olan 80'de kaldı.
 
BAYKAL'IN OYLARI ARTTI
 
CHP'nin adayı Deniz Baykal ise ikinci turda oylarını arttırdı. Baykal'ın ilk turda aldığı oy sayısı 125'ti. İkinci turda ise 128 oy aldı. İki tur arasındaki bu 3 farklı oyun, bir tanesinin ilk tutrdaki oylamaya geç kalan ancak ikinci tura giren Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'den geldiği tahmin ediliyor. Baykal'ın artan diğer 2 oyunun ise HDP ve MHP'ye giden, ancak ikinci turda çıkmayan birer oy olduğu yorumları yapılıyor.
Günün Önemli Haberleri