Osman Pamukoğlu böyle çark etti!

Abone ol

Seçimlerden sonra büyük bir sessizliğe gömülen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ilk kez konuştu

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, çark etti.

Seçimlerin ardından partiyi kapatacağını açıklayan Pamukoğlu, kararını değiştirerek, "yeni hedef stratejilerle, yenilenmiş kadrolarla bir sonraki seçime hazırlanacaklarını" söyledi.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu,  25 Aralık Pazar günü parti genel merkezinde 680 delegenin katılımıyla olağanüstü kurultay yapacaklarını, parti yöntemini yenileyeceklerini bildirdi. Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu ve Disiplin Kurulunda değişikliğe gideceklerini dile getiren Pamukoğlu, kuruldukları 2008 yılından bugüne kadar ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, yeni hedef ve stratejilerle, yenilenmiş kadrolarla bir sonraki seçime hazırlanacaklarını söyledi.

PAMUKOĞLU NE DEMİŞTİ?

Yeni hedef ve stratejilerle seçime hazırlanacağını açıklayan Pamukoğlu, kısa bir süre önce ise partisini kapatacağını şu sözlerle ilan etmişti:

"Büyük fedakarlıklarla yaşamını sürdüren, bağımsız bir halk örgütlenmesi olan partiyi şu kör zamanda ve ağır şartlarda, siyaset alanında tutmak gücü yıpratmaktan öte bir işe yaramayacaktır. Aslanı kediye boğdurtmam. Hatları geri çekip, tepelerden boşalttığımız alanı izlemeye devam edeceğiz. Geleceği insanlar değil, olaylar ve koşullar tayin eder; özenle gözlemleyeceğiz. Hak ve Eşitlik Partisi'nin her il ve ilçede en azimli, en inançlı ve en iddialı yapısı gençlik örgütündedir. Başı dik devlet, onurlu millet, ilkesi onların yüreklerinde yer etmiştir. Gençlik örgütte değil, ruhta yaşar. Partiyi açmak kadar, kapatmakta bir stratejik karardır. Partiyi kapatıyorum. 10 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Kurultay'la da yasal işlem sonuçlandırılacaktır."

Günün Önemli Haberleri