Okyanus ötesine Zeybek de katıldı!

Abone ol

'Okyanus ötesi' tartışmasına DP lideri Naık Kemal Zeybek de katıldı. Zeybek, belgesiz suçlamaların yanlış olduğunu belirtti ve...

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "okyanus ötesi" tartışmaları konusunda bir açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, kaset skandallarıyla ilgili olarak, 'okyanus ötesi' şeklindeki sözlerine cevap veren Zeybek şunları söyledi:

"Bu ifadelerden kasıt Fethullah Gülen Hocaefendi ise bu çok büyük bir haksızlıktır. Aklı başında olan böyle bir iftiraya kalkışmaz. Bahçeli'nin 'okyanus ötesi' imasını hiçbir şekilde milliyetçilikle de bağdaştıramıyorum.

Devlet Bahçeli sıkıntılı günler geçiriyor, çok zor durumda. Onu zor duruma düşüren konuyla ilgili bir şey söylemiyoruz. Ancak zor durumdan kendisini çıkarmak için tutup da değerli Fethullah Gülen hocamıza bu şekilde bühtanda bulunmasını da kınıyorum. İnsanlar zan ile böyle kolayca hüküm vermemeli. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin böyle şeylerle uğraşması mümkün değil. Bu imaların da hiçbir şekilde herhangi bir delili olduğunu da sanmıyorum. Konuyu saptırarak ortaya çıkan durumu örtme taktiği gibi geldi bana. Ama bu doğru değil. Bu kabul edilebilecek bir üslup değil.

Elinde delil ve belge olmadan insanları suçlamak iftiradır. 'Okyanus ötesi' gibi kaçamak ifadeler kullanarak kastettikleri kişi değerli Fethullah Gülen Hocaefendi ise onu suçlamalarını çok yanlış buluyorum. Gülen Hocaefendi'yi hepimiz tanıyoruz. Yaptığı hizmetler bellidir. O hizmetler aklı başında olan, Türkiye'yi seven ve düşünen herkesin takdirle, övgüyle, sevgiyle izlediği hizmetlerdir. Takibi mümkün olmayan irfan kurumları ile Türkiye Türkçesi, Türkiye sevgisi yangınlaştırılıyor. Türkiye'nin adını duymayan halk toplulukları Türkiye'yi sevgi ile tanıyorlar."

Günün Önemli Haberleri