Öğretmen ek ders ücreti 2018 Temmuz zammı sonrası net para

Abone ol

Ek ders ücreti 2018 ne kadar oldu, temmuz zammı sonrası öğretmenlerin ek ders ücreti ne kadar olacak? Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlikte farklılık gösteren ek ders ücreti öğretmenlerin öğrenim durumuna göre de değişiyor. Peki ek ders ücreti nasıl hesaplanır, örnekli anlatım

Öğretmenlerin MEB ve okul müdürlükleri tarafından belirlenen haftalık ders programları dışında girdikleri derse ek ders deniyor ve öğretmenler girdiği her ek dersten ücret alıyor. Peki 2018 yılı temmuz ayından sonra öğretmenlerin ek ders ücretleri ne kadar artacak, Sözleşmeli kadrolu öğretmen ek ders ücreti nasıl hesaplanacak? 

EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU? TEMMUZ ZAM ORANI NE: Öğretmenlerin aldığı ek ücret 2018 yılı Ocak ayında (ilk 6 ay için) yüzde 4 zamlandı. Temmuz ayında ise (yılın ikinci 6 ayı için) yüzde 3,5 zamlanacak.

2018 yılında öğretmenlere ödenen net ek ders ücretleri de şöyle oldu:

Sözleşmeli öğretmen: 10.97 TL
Kadrolu öğretmen: 12.81 TL

EK DERS ÜCRETİ HESAPLAMA: Ek ders ücreti hesaplaması yaparken. Görev türü, ödenecek ek ders ücretinin 1 ders saati karşılığı miktarı, ücret yılı ayı, öğretmenin normal ücreti ve öğrenim durumu gibi bilgiler önem taşımaktadır. Öğretmenlerin ek ücretleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili dönem toplu sözleşmesinde yer alan hükümler ile aylık katsayısı esas alınmak suretiyle hesaplanmaktadır.

GÜNDÜZ ÖĞRENİMİ: Ek ücret hesaplaması yapılırken saat başına alınması gereken ek ders ücreti 140 gösterge rakamının aylık katsayı ile çarpımı ile bulunur.

ÖRGÜN ÖĞRETİM VE TATİL GÜNLERİ: Yaz tatillerinde, haftalık tatillerde (cumartesi, pazar) ve örgün öğretim verilen kurumlarda (Saat 18:00'dan sonra) öğretim faaliyetleri için, 150 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ek ders ücreti ödenir.

ÖĞRENİM DURUMU: Yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenir.

KURUM FARKI: Öğretmenlerin aldığı ek ders ücreti öğretmenlik yaptıkları kurumlara göre de farklılık gösterir. İşte bu kurumlar ve fark ücretleri..

Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilere % 25 fazlasıyla ödenir.

Cezaevlerinde görevli öğretmenlere % 25 fazlasıyla ödenir.
Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında ders görevi alan yönetici ve öğretmenlere saat ücreti % 100 fazlasıyla ödenir.

Günün Önemli Haberleri