Numan Kurtulmuş'tan sert sözler

Abone ol

HAS Parti lideri, Has Akademi Siyaset Okulu'nda ilk dersi verdi...

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisince düzenlenen Has Akademi Siyaset Okulu'nda ilk dersi verdi.

Yeni anayasanın gündelik siyasi telaş içinde rafa kaldırılmaması gereken ülkenin önemli bir ihtiyacı olduğunu dile getiren Kurtulmuş, ''Milletimiz Türkiye'de birikmiş sorunların çözümü için ilk adımın, yeni, çağdaş, özgürlükçü, demokratik ve katılımcı bir anayasa olduğunu biliyor, buna inanıyor ve bu anayasanın mutlaka bu Meclis döneminde yapılmasını zorunlu görüyor'' diye konuştu.

Meclis'te grubu bulunan partilerin uzlaşmayla yeni bir anayasa hazırlamalarını arzu ettiklerini söyleyen Kurtulmuş, uzlaşma olmaması halinde anayasa çalışmalarının ertelenmesine ise asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Numan Kurtulmuş, ''Biz Türkiye'de millet egemenliğini sağlayacak, bürokratik oligarşinin imkanlarını ortadan kaldıracak ve yeni Türkiye'yi kurabilecek anayasa değişikliğinin yapılacağını umut ediyoruz. Bunun için bu yılın son fırsat olduğu kanaatindeyiz. Seçimlere kadar kalan 6 aylık dönemde yeni anayasanın mutlaka yapılması gerekiyor'' ifadesini kullandı.

MEMUR ZAMMI
Hükümetle zam pazarlığındaki memurun yanında olduklarını dile getiren Kurtulmuş, grev hakkı verilmediği için memur sendikalarının kolu kanadı kırık hale geldiğini ifade etti.

Hakem heyetinin de kuvvetle muhtemel memura hükümetin verdiği teklife yakın bir teklif öngöreceğini belirtin Kurtulmuş, böylece sendikaların mücadelesinin kağıt üzerinde kalacağını, bu mücadelenin hiçbir pratik anlam ve sonucu olmayacağını kaydetti.

Kurtulmuş, ''Türkiye'de son on yılda 500 milyar dolar iç borç faizi ödemişiz. Bu ülke böylesine büyük bir parayı iç borç faizi olarak 36 bin aileye verebilmiş ama maalesef memur maaşını yüzde 7,5'te bırakıyor. Bu anlaşılabilir değil'' değerlendirmesinde bulundu.

"FÜZE KALKANI NATO OPERASYONU"
Malatya'daki füze kalkanıyla ilgili görüşlerini de aktaran Kurtulmuş, daha önce buranın yönetiminin Türkiye'de olduğunun dile getirildiğini, ancak bugün bunun aksinin söylendiğini öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Füze kalkanının komutası bizde olmalı. Eğer komuta bizde olmazsa biz bunu asla kabul etmeyiz'' dediğini savunan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dün sonuçlanan NATO zirvesinde Malatya'daki füze kalkanıyla ilgili nihai karar verildi. Kararda Türk hükümetinin bir dahli olmayacak şekilde komuta NATO merkezine bırakıldı. Şu anda komuta Alman komutanların elinde.

Biz füze kalkanının bölge ülkelerine karşı kurulmasının Türkiye üzerine ilave bir düşmanlık çekeceğini savunduk. O zaman füze kalkanı İran'a karşı kullanılmayacak denildi. Bu turistlik amaçla kurulmadı. Bu kapsamlı bir bölgesel savaşın alt yapısını oluşturacak olan talihsiz bir NATO operasyonudur.''

Suriye politikalarını da eleştiren Kurtulmuş, ''Türkiye'nin Suriye ile arasının bozulduğu gibi muhaliflerin gözünden de düştüğünü'' öne sürdü.

Günün Önemli Haberleri