Numan Kurtulmuş'tan Erdoğan'a soru

Abone ol

Kürt sorunu bitmiştir diyen Başbakan Erdoğan'a HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, sorular yöneltti.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Dokuz yıl sonra Sayın Başbakan diyor ki, Kürt sorunu yoktur. Dokuz yılda hangi adımlar atılmış da Türkiye'de Kürt sorunu kalmamış'' dedi.

Kurtulmuş, Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'de adı demokrasi olan bir sistemin bulunduğunu, oy verenlerin sadece 4 yıldan 4 yıla oy veren bir mekanizma olarak görüldüğünü söyledi.

Türkiye'de bir halka hesap vermeyen bir siyasal sistemin mevcut olduğunu öne süren Kurtulmuş, siyasi partilerin çoğu yerde halka rağmen milletvekillerini belirlediğini, ön seçim yapılmadığını ifade etti.

Bütün bunları ortadan kaldırabilmek için halkın egemen olduğu bir demokrasiyi kuracaklarını, Türkiye'ye temel vaatlerinin bu olduğunu belirten Kurtulmuş, bürokratik oligarşiyi yerle bir edeceklerini, Türkiye'de sadece halkın sözünün geçtiği bir demokrasiyi inşa edeceklerini dile getirdi.

Anayasa değişikliği yapacaklarını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Dokuz yıldır iktidarda olan hükümet hep anayasadan bahsediyor ama maalesef ufak tefek rötuşların dışında bir şey yapılabilmiş değil. Dokuz yıl sonra Sayın Başbakan diyor ki, Kürt sorunu yoktur. Dokuz yılda hangi adımlar atılmış da Türkiye'de Kürt sorunu kalmamış. Bunu açıklamaları lazım. İşte Has Parti'nin Türkiye'ye vaat ettiği demokrasiyi kurarken, ortaya koyacağı en temel meselelerden birisi, toplumsal barışı sağlarken gönüllü birlikteliği tesis etmektir. Bu millet anayasayı yapacaktır. Anayasayı Meclisi vasıtasıyla yapacak. Bu memlekette hiç kimsenin ikinci sınıf vatandaş olmadığı, kimsenin dilinden, dininden, yaşayışından, inançlarından dolayı aşağılanmadığı, Türkün Kürde, Kürdün Araba üstün ya da aşağı olmadığı Türkiye'de inancını yaşamak isteyenlerin istediği gibi dilediği gibi bir Türkiye kuracağız.''

Kurtulmuş, çok kötü bir hayvancılık politikasının izlendiğini, ilk defa Müslüman memlekette kurban kesmek için anguslardan çare arar hale gelindiğini ifade ederek, ''Niçin bizim Ahmet, Mehmet hayvancılıkla uğraşmazsın, elin gavurundan hayvanları alalım satalım; bizimki tütünle uğraşmasın, elin gavuru gelip satsın'' dedi.

Günün Önemli Haberleri