Numan Kurtulmuş tedirgin

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye karşısındaki tutumunu eleştirdi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Suriye'deki Esad yönetimin elbet sona ereceğini ancak bu süreçte Türkiye'nin tutumunun çelişkili olduğnu düşünüyor.

Kurtulmuş, Türkiye'nin gündeminin sürekli değiştiğini, önemli konuların bir süre tartışıldıktan sonra kenara bırakıldığını savundu.

SURİYE ZİKZAKI

Türkiye'nin gündemindeki konulardan bir tanesinin de Suriye'deki gelişmeler olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti: ''Maalesef Suriye konusu hızlı bir şekilde ısıtılmaya ve Türkiye'nin Suriye'deki çatışmaların içine çekilmesine gayret ediliyor. Komşularla sıfır problem ilkesiyle yola çıkan hükümet, ne yazık ki özellikle Suriye konusunda çok ciddi zikzaklar çizmeye devam etmekte ve bu anlamda da anlaşılmaz adımları atmaya hazırlanmaktadır. Daha önceki senelerde kardeş, dost müttefik olan Esad ve yönetimiyle ne olduysa daha sonraki dönemlerde, neredeyse savaş aşamasına gelen birtakım ilişkilerin içerisine girdik. Dış politika 'dün dündür, bugün bugündür' ilkesiyle yönetilemez.''

ESAD GİDECEKTİR

Suriye'nin daha önceki yıllarda da insanlara zulümler uyguladığını, bu zulümlerin giderek arttığını dile getiren Kurtulmuş, ''Ancak Suriye halkının sesi çıkmıyordu ya da uluslararası kamuoyu Suriye'deki bu zulümlere karşı sessizdi. Bundan 6 ay önce gayet iyi ilişkilerimiz olan Suriye'deki yönetim aynıdır, Türkiye'deki yönetim de aynıdır. Biz burada despot yönetimlerin devam etmesi gerektiğine ilişkin bir şey söylemiyoruz. Esad yönetimi gibi bütün zalim yönetimler, tek tek gidecektir. Ancak problem bizim bu konuda göstermiş olduğumuz çifte standart ve endişe verici adımlardır" ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri