Numan Kurtulmuş iktidara çattı

Abone ol

Partisine yeni katılımlarla moral bulan HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş, hükümete yüklendi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''İstediği her yasayı çıkarabilen bir siyasi iktidar acaba Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki engelleri kaldırma konusunda neyi beklemektedir?'' dedi.

Aralarında farklı siyasi partilerden eski belediye başkanı ve il başkanlarının da yer aldığı isimlerin HAS Parti'ye katılımı dolayısıyla parti genel merkezinde tören düzenlendi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, törende yaptığı konuşmada, yeni partililerle milletin isteklerini siyasete taşıma konusunda uzun yıllar birlikte çalışacaklarına inandığını ifade etti.

Türkiye'nin uzun yıllardır ikili bir siyasi kutuplaşmayla karşı karşıya bulunduğunu, halkın sesini taşıyacak bir siyasi partiye ihtiyacı olduğunu belirten Kurtulmuş, ''Halk, yıllardır 'iyi ama alternatif nerede' diye soruyordu. Şimdi milletin kendi alternatifi ortaya çıkmıştır'' diye konuştu.

''HAS Parti, 28 Kasım'daki kongrede, Türkiye'de bir iktidar alternatifi olduğunu tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya gösterecektir'' diyen Kurtulmuş, siyasal iktidarın da merkezi olacaklarını söyledi.

''SENTEZ OLUŞTURUYORUZ''

HAS Parti'de büyük bir sentez oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Kurtulmuş, böylece farklı siyasi birikim ve tecrübeye sahip olanların, ortak sözün etrafında birleşerek çalışacaklarını belirtti ve ''Hepimizi bir araya getiren Türkiye'nin vicdanı oluşumuzdur'' dedi.

Etrafında birleştikleri ortak sözün, ''adalet'' ve ''hakça paylaşım'' kavramları üzerinde de odaklandığını kaydeden Kurtulmuş, adaleti sadece mahkemeler önünde insanların eşitliği gibi anlamadıklarını, en zayıf toplumsal kesimlerin bile hakkının verildiği ve hakça paylaşımın esas olduğu bir siyasal sistem için mücadele ettiklerini bildirdi. Kurtulmuş, ''(Biri yer biri bakar) ekonomisinin artık Türkiye'de son bulması gerektiğini düşünüyoruz'' görüşünü ifade etti.

''İLERİ DEMOKRASİ PROGRAMINA SAHİBİZ''

Demokrasiyi en ileri düzeyde kuracak bir kararlılığa, birikime ve hazırlığa sahip olduklarına işaret eden Kurtulmuş, ''Sadece kendimize demokratlık değil, bize en aykırı fikirlere sahip insanların bile hakkını koruyacak özgürlüklerini sağlayacak ileri demokrasi programına sahibiz'' dedi.

AK Parti'nin 8 yılda Türkiye'de bürokratik oligarşiden millet egemenliğine geçiş anlamında gereken hukuki adımları atmadığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''İstediği her yasayı çıkarabilen bir siyasi iktidar acaba Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki engelleri kaldırma konusunda neyi beklemektedir? Ama gördük ki 13 Eylül gününden itibaren sayın Başbakan yeni bir anayasal reformu 2011 seçimlerin sonrasına tehir etmiştir. Yani, 'bize bir kez daha destek verin, ondan sonra biz sizin 8 yıldır talep ettiğinizi düşünmeye başlayabiliriz' diyor. Demokrasi sadece insanları seçip, onları iktidara yönlendirmek meselesi değildir. Demokrasi hesap sorma meselesidir.''

Kurtulmuş, konuşmasının ardından partiye katılanlara rozetlerini taktı.

Günün Önemli Haberleri