NASA Mars 2020 uzay aracının iniş noktasını resmen belirledi

Abone ol

Curiosity uzay aracının ardından Kızıl Gezegen’e gönderilecek olan son teknoloji keşif aracı Mars 2020’nin, nereye ineceği belirlendi. NASA'dan Mars 2020’nin, “Jezero Krateri”ne iniş yapacağı açıkladı.

NASA, Mars 2020'nin indirileceği bölge olan Jezero Krateri’nin jeolojik olarak çok zengin bir bölgeyi temsil ettiğini ve içerdiği yapıların 3.6 milyar yıl öncesine uzandığını belirtti. Jezero bu özellikleri ile Mars 2020’nin gezegen evrimi ve astrobiyoloji alanlarında arayacağı sorulara cevaplar sunmak için en ideal nokta olarak seçildi.

NASA yetkilisi Thomas Zurbuchen, “Jezero’dan toplanacak numunelerin Mars’ın yaşam barındırma kapasitesi hakkındaki düşüncelerimizi yeniden tanımlayabileceği” şeklinde konuştu.

Kaya ve kum numuneleri ile izlenecek
Mars 2020, Mars yüzeyinde toplayacağı kaya ve kum numuneleri ile Kızıl Gezegen’in geçmişine ait mikroyolojik yaşam izlerini inceleyecek.

Keşif aracının toplayacağı numunelerin gelecekteki bir diğer görevde toplanma ihtimalinin bulunması, Jezero kraterini önümüzdeki on yıllarda ikinci kez ziyaret edileceğinin göstergesi oldu.

Günün Önemli Haberleri