Nane sapı kilo vermek isteyenler için birebir!

Abone ol

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz nane sapının çayı ile zayıflayabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte nane sapı çayının kile vermek isteyenlere faydaları...

Yemeklerde kullanıldığında mükemmel bir tat ve koku bırakan naneden ziyade sapı da inanılmaz derecede faydalıdır. sağlık açısından faydalı olan bu bitkinin zayıflatıcı etkisi de bulunuyor.

Nane sapı çayı ile kilo problemi olanlar bu dertten kurtuluyor. Tek başına tüketilebileceği gibi takviye olarak zerdeçal, elma gibi faydalı besinlerle beraber de son derece yararlı olan nane sapı, sert kokusu ile iştah kapatıcı özelliğine sahiptir.

Nane sapının faydaları
- Midede istenmeyen gazların vücut dışına çıkmasını sağlayan nane, yemek yedikten sonraki şişkinlik sorununu gidererek vücudun rahatlamasına yardımcı olur.
- Nane bu konuda da işe yaramakta ve midede istenmeyen gazların atılmasını sağlamaktadır. Bu sayede rahatlama sağlanmakta ve şişkinlik problemi ortadan kalkmaktadır. Nane çayının mide üzerindeki etkisi oldukça fazladır.
- Aç karna içildiği zaman bölgesel zayıflama konusunda büyük bir etkisi vardır.
- Sindirim sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
- Metabolizmayı hızlandırır.

Nane sapı çayı:

Yarım litre su
2 yemek kaşığı nane (Yaş ya da kuru)
1 adet limon dilimi

Hazırlanışı: Yarım litre suyu, kaynattıktan sonra cam kapaklı kabın içine aktarın. 2 yemek kaşığı kadar nane serpin ve güzelce karıştırın. Uçucu yağ barındıran nanede ki bu özlerin kaybolmaması için kapağını vakit kaybetmeden kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra içeceğiniz kupaya dökün ve içine 1 dilim limon ekleyin.

Günün Önemli Haberleri