Mustafa Kamalak'tan Kobani yorumu

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İşid protestolarını değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevabın birlik ve beraberliğe sahip çıkmak olduğunu belirterek, "Tahriklere kapılmayalım. Provokasyonlara karşı uyanık olalım, sağduyulu davranalım. Herkes aklıselim ile hareket etmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak yazılı açıklamasında, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere işaret ederek, anarşiden adalet doğmayacağına dikkat çekti. Yakıp yıkarak huzur sağlanmayacağını vurgulayan ve sağduyu çağrısında bulunan Kamalak, provokatif eylemlere karşı herkesin dikkatli ve uyanık olması gerektiğinin altını çizdi. 

“Bu şiddet ve anarşinin temel amacı halk arasında öfke, çatışma ve kamplaşma meydana getirerek kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Türkiye’yi geri dönülmez bir bataklığın içine sürüklemektir" ifadesini kullanan Kamalak, şunları kaydetti: 

"Bu oyuna gelmeyelim. Tahriklere kapılmayalım. Provokasyonlara karşı uyanık olalım, sağduyulu davranalım. Herkes aklıselim ile hareket etmelidir. Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır. Bir taraftan artan şiddet eylemleri, diğer yandan Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, milletçe hepimizi üzüntü ve endişeye sürüklemektedir. Huzur dolu bir geleceğe ilişkin umutlarımızı hızla tüketmektedir. Aklı selim ve sağduyuya en fazla ihtiyaç duyulan böyle bir dönemde kim kendi ikbalini vatanın istikbalinden, kim kendi çıkarını milli menfaatlerden önde tutarsa, ne tarih önünde ne de millet vicdanında bunun hesabını veremez."

İktidarın bu süreçte Türkiye'nin tarihsel birikimine yakışır bir yaklaşım ortaya koyamadığını, bütün uyarılara rağmen, çözüm süreci gibi hayati bir konuyu siyasetin kısır malzemesi olmaktan kurtaramadığını öne süren Kamalak, şu ifadeleri kullandı:

"Son olaylar göstermektedir ki Türkiye'nin 12 yıl sonra geldiği nokta, maalesef başladığı noktadan çok daha geridedir. Sadece şu iki günde 18 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Temennimiz bir an evvel ülkede emniyet ve sükunetin sağlanmasıdır. Bu noktada en büyük güvencemiz, milletimizin sahip olduğu engin tecrübe ve birikimdir. Bu millet asil bir millettir. Bu kirli oyunları boşa çıkaracak sağduyu ve iradeye sahiptir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu kardeşliği hiç kimsenin bozmasına izin vermeyecektir. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ise başsağlığı dilerim. Aziz milletimizin başı sağolsun."

Günün Önemli Haberleri