Murat Kurum'dan son dakika İmar Barışı açıklaması

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İmar Barışı'nda son dakika gelişmesini duyurdu. Kurum, İmar Barışı'nda başvuru süresinin uzatılabileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar barışının süresinin uzatılmasıyla ilgili "31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor." dedi. İmar barışına başvurular için 31 Ekim olarak açıklanmıştı. İmar barışından şimdiye kadar elde edilen gelir ise 6 milyar olarak açıklanmıştı.

Dijital Şehircilik Zirvesi,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, belediye başkanları ile yerel ve merkezi yönetimlerin katılımıyla gerçekleşiyor. Geleceğin dijital şehirlerinin oluşturulması ve doğru stratejilerin belirlenmesine katkı sağlamayı amaçlayan Dijital Şehircilik Zirvesi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Zirvede, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum özel bir televizyon kanalın Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı'nın sorularını yanıtladı. 

BU TALEBE KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ GİBİ GÖRÜNÜYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışının süresinin uzatılması ile ilgili "Şu ana kadar 6 milyonun üzerinde vatandaşımız başvurdu. Yaklaşık 5 milyara da yakın başvuru bedeli ödendi. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor ve ödeme süreci 31 Aralık 2018'de bitiyor. İmar Barışı ile ne elde ettik? Devletin vatandaşı ile bir barışıydı bu. Elektriğini, suyunu, doğalgazını bağlayamayan vatandaşımıza bina kontörlerinin kalması kaydıyla bir kolaylaştırma. Bunlar bir hak değildi tabii ki. Vatandaşımız da gerçekten yoğun bir ilgi gösterdi.  Bu talep de hala devam ediyor. 31 Ekim'de başvuru sürecimiz bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz. Yoğun talep var, bakacağız. Böyle bir talep var. Bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

İmar Barışı'nda fırsatçılar türedi! 30 bin TL isteyen de var

Günün Önemli Haberleri