Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili inanılmaz iddia!

Abone ol

Muhsin Yazıcıoğlu'nun akrabası Ömer Laçiner merhum akrabasının ardından "Muhsin Yazıcıoğlu arkadaşlarımın ölümünden sorumludur" açıklaması ile şaşırttı.

TVNET Program Müdürü Veyis Ateş'in hazırlayıp sunduğu Habere Bakış programına katılan Birikim dergisinin Genel Yayın Yönetmeni sosyalist hareketin önemli isimlerinden Ömer Laçiner, anneleri akraba olan Muhsin Yazıcıoğlu için "Kardeşim de olsa farketmez, Muhsin Yazıcıoğlu arkadaşlarımın ölümünden sorumludur." dedi.

Ömer Laçiner'in Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili anlattıkları:

Veyis Ateş: Bir yayında açıklamışsınız; "Muhsin Yazıcıoğlu ile teyze oğlu falan değiliz ama uzaktan akrabayız, bu beni ilgilendirmez, o nihayetinde benim arkadaşlarımın katilidir."

Ömer Laçiner: Evet öyle dedim.

Veyis Ateş: Şöyle mi anlayalım, akrabalık, arkadaşlık benim için çok önemli değil, fikirsel arkadaşlık benim için daha önemli.

Ömer Laçiner: Gayet tabi...Birinci derece odur yani.

Veyis Ateş: Çok abartmıyor musunuz? Mesela Muhsin Yazıcıoğlu gerçekten teyzenizin oğlu olsa bile mi?

Ömer Laçiner: Tabi tabi... Kardeşim bile olsa öyle... Benim söylediğim kelime şöyleydi; Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye'de benim arkadaşlarımı, sol hareketten arkadaşlarımın; en fazla faşist hareketler tarafından vurulduğu dönemde, bu hareketin önemli gücü olan ülkü ocaklarının başındaydı. Sade başında olduğu dönemde değil, ondan sonraki ülkü ocakları üzerin de etkisinin olduğunu biliyordum. Dolayısı ile bu kadar fazla insan öldürmeyle, bombaların atılması...

Tek başına herhangi biri değil, daha yüksek yerlerden verilen kararların sonucu olabilecek bir sürü cinayet işlendi Türkiye'de, toplu cinayetler... Bunlarda Muhsin'in payının, organizatör olarak, planlayıcı olarak payının olmadığı düşünülemez. Bu anlamlarda bu cinayetlerde payı vardır.

Günün Önemli Haberleri