Muhalefet 'kıyım" dedi bakan itiraz etti!

Abone ol

FETÖ soruşturmaları kapsamında görevden almalarla ilgili muhalefetin eleştirilerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz cevap verdi. Yılmaz, soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden almalarla ilgili "kıyım" eleştirilerine cevap verdi. Soruşturmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Yılmaz, "İstiyoruz ki tek bir tane bile yaş, kurunun içinde yanmasın. Kıyım sözü doğru değildir." ifadesini kullandı.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda Torba Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında özgürlüklerin, hakların ve demokrasinin korunması için hükümetin bazı tedbirler almak zorunda kaldığını ifade eden Yılmaz, "Olağanüstü hal de bir anayasal düzendir. Hukuk düzeni içinde yapılan her yanlışın yine belli bir süre sonra düzeltilmesi mümkündür. Yeter ki biz demokrasiyi, hukuku ve parlamentoyu ayakta tutalım. Bir hukukçu olarak da söylüyorum, hak gecikir ama mutlaka yerine gelir." diye konuştu.

"KIYIM" ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Muhalefet partisi milletvekillerinin darbe sonrası görevden uzaklaştırılanlar ile ilgili kullandığı "kıyım" ifadesinin yanlış olduğunu belirten Yılmaz, devletin tüm soruşturmaları son derece hassas bir şekilde yürüttüğünü vurguladı. Güvenliği sağlamanın özgürlüklerin garantisi olduğunu dile getiren Yılmaz, "İstiyoruz ki tek bir tane bile yaş, kurunun içinde yanmasın. Kıyım sözü doğru değildir." ifadesini kullandı.

ÖĞRETMENLERİN MÜLAKATLA ALINMASI

"Ehliyet ve liyakata gerçekten önem veriyoruz. Ehliyet ve liyakatlı olanları öğretmen kadromuza kazandırmak istiyoruz." diyen Yılmaz, öğretmen alımlarında yapılacak mülakat ile daha seçici bir eğitim kadrosu oluşturmayı hedeflediklerini aktardı. Yılmaz, "Öğretmen rol modeldir. Dolayısıyla sadece sınavda alacağı puan yeter mi? Yetmeyeceğini herkes biliyor. Pekala seri katiller de çok iyi üniversiteleri bitirmiş olabiliyor ama evladınızı onlara teslim eder misiniz? Etmezsiniz. Öğretmen kendini ifade edebiliyor mu, anladığını anlatabiliyor mu, beden dilini kullanabiliyor mu, ikna edici olabiliyor mu, anlatırken heyecanlanıyor mu, liderlik yönü var mı? Bunları anlamak için mülakat lazım." şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri