Muğla'daki PKK operasyonu HDP'yı çıldırttı

Abone ol

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde, 7 kişinin terör örgütü PKK operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım tepki gösterdi.

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde, jandarma ve polisin ortak düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK üyesi oldukları değerlendirilen 7 kişi gözaltına alınması, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'ın gündeminde.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Bahçekapılı ve siyasi parti temsilcileri Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen askerlere ve hayatını kaybeden eski Irak Cumhurbaşkanı  Celal Talabani'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Genel Kurul'da HDP adına konuyan Yıldırım, gözaltılara ve şüphelilere kötü muamele yapıldığı gerekçesiyle sert tepki gösterdi.

"İNSANLIK DIŞI MUAMELEYE MARUZ MALIYORLAR"

Yıldırım, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yedi kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Bunların arasında 50'nin üzerinde yaşı olan üç kişi, 60'ın üzerinde olan bir kişi var. Bunlar sözüm ona silahlı örgüt mensubu olarak gözaltına alınıyorlar ve insanlık dışı muameleye maruz kalıyorlar. Anadan doğma soyulup, fotoğrafları güvenlik güçlerince çekilip teşhir ediliyorlar. Uygulamanın sorumlularının araştırılması ve yargı marifetiyle gereğinin yapılmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

PKK'lılar Muğla'da işte böyle gözaltına alındıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 NE OLMUŞTU?

Alınan bilgiye göre, Seydikemer ilçesi Kumluova kavşağı bölgesinde polis ve jandarma ekiplerince başlatılan ortak operasyon kapsamında güvenlik güçleri, kontrol noktasında durdurdukları 2 araç içerisinde 4 bölücü terör örgütü mensubu ile 3 işbirlikçiyi yakaladı.

Günün Önemli Haberleri