Morrisey'e şok! Konserlerini iptal etmek zorunda kaldı

Abone ol

Aşırı sağ gruplara destek verdiği gerekçesiyle tepki çeken İngiliz şarkıcı Morrissey, Temmuz ayı içinde İngiltere'de ve Avrupa'da yapılması planlanan tüm konserlerini iptal etti. Morrisey, islam karşıtlığı ile de suçlanmıştı.

Aşırı sağ gruplara destek verdiği gerekçesiyle tepki Çeken Morrisey, BBC'de yer alan habere göre Temmuz ayı içinde İngiltere'de ve Avrupa'da yapılması planlanan tüm konserlerini iptal etti. Morrisey islam hakkında söyledikleri yüzünden de tepki görmüştü.

Ünlü sanatçının ekibinden yapılan açıklamada, iptallere gerekçe olarak "lojistik sıkıntılar" gösterildi.

Tam ismi Steven Patrick Morrissey olan sanatçı, Haziran ayının başında aşırı sağcı çizgideki English Defence League'in (İngiliz Savunma Birliği) eski lideri Tommy Robinson'a destek açıklaması ile gündeme gelmişti.

Morrissey, mahkeme kurallarına uymadığı gerekçesiyle cezaevine konulan Robinson'a yapılanları "şoke edici bir muamele" olarak tanımlamıştı.

Efsanevi The Smiths grubunun dağılması sonrası kariyerine Morrissey ismiyle solo olarak devam eden sanatçı, ırkçı ve İslam karşıtı yorumlar yaptığı suçlamalarıyla birçok kez karşı karşıya kaldı.

Konser iptali kararı, Morrissey'in menajerinin, İngiltere'nin Manchester kentinde sanatçının konseri vereceği mekana yakın bir noktada yapılacak ırkçılık karşıtı gösteriyi hedef alması sonrası alındı.

Sanatçının menajeri Peter Katsis, sosyal medya hesabından bu protestoyu hedef alarak, "bu kişilerin eski Morrissey hayranları olduğu iddiasını" kabul etmediklerini söylemişti.

''Almanya, Avrupa'nın tecavüz başkenti haline geldi''
59 yaşındaki ünlü şarkıcı, aralarında "helal kesim ehliyeti ancak IŞİD taraftarlarınca verilebilir" gibi yorumları nedeniyle birden fazla kez İslam karşıtlığı ile suçlanmıştı.

Günün Önemli Haberleri