Miraç Kandili namazına nasıl niyet edilir?

Abone ol

12 rekat olarak kılınan Miraç Kandili gecesi hacet namazına nasıl niyet edilir ve saat kaçta nasıl kılınır? Miraç namazının duası nasıldır?

Miraç gecesi kılınacak olan kandil namazını yatsı namazından imsak vaktine kadar herhangi bir saatte kılabilirsiniz. Miraç Kandili namazına niyet edilirken ne söylenir ve namazının kılınışı nasıldır?

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI VE DUASI
Miraç Kandili namazına durmadan önce bu namaz için niyet etmek gerekir. Miraç gecesi namazına şöyle niyet edilir:

"Ya Rabbi , rıza-i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu afv-ı ilahine , feyz-i ilahine , rıza-i ilahine mazhar eyle”

MİRAÇ NAMAZI KAÇ REKATTIR NAMAZIN KILINIŞI
Miraç gecesinde kılınacak olan namaz 12 rekat nafile Hacet namazıdır. Miraç gecesi nafile hacet namazının kılınışı iki rekatta bir selam vererek olur. Miraç namazı her rekatta 3 kadir, 12 ihlası şerif duası okunurak kılınır.

Namazdan sonra
-4 Fatiha-i Şerife
-100 defa ”SubhanAllahi ve’l-hamdü lillahi vela ilahe illahlahü vAllahü ekber. Vela havle vela guvvete illa billahi’l-aliyyil-aziym”
-100 istiğfar-ı şerife
-100 salavat-ı şerife okunup dua edilir.

Bu namazda ihlaslar 100 adet okunur veya namaz 100 rek’at olarak kılınırsa; – bu namazın feyz ve bereketiyle huzur-i ilahiye namaz borçlusu olarak çıkılmaz.

MİRAÇ GECESİ NAFİLE HACET NAMAZI KILINIŞI

Günün Önemli Haberleri