Milliyet yazarı Güngör Uras hayatını kaybetti

Abone ol

Türk medyasının ünlü kalemlerinden Milliyet gazetesi ekonomi yazarı Güngör Uras hayatını kaybetti. Acı haberi Milliyet gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç sosyal medyadan, "Güngör Uras Hocamı kaybettik... Başımız sağolsun..." mesajı ile duyurdu.

Milliyet Gazetesi ekonomi yazarı Güngör Uras dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Uras'ın ölüm haberini Milliyek gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, sosyal medya hesabından "Güngör Uras Hocamı kaybettik" mesajıyla duyurdu.

Güngör Uras, İstanbul'da özel bir hastanede bir süredir tedavi görüyordu.  Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, CNN TÜRK canlı yayınında Güngör Uras'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili şunları söyledi:

"Bir süredir rahatsızlığı vardı. Sadece ustamız değil Türk ekonomisinin devlet planlamasından başlayıp bir çok özel grubun bugünlere gelmesinde katkısı olan bir isimdi. Hayali, hayatı üretimdi. Değerli bir ismi kaybettik Allah'tan rahmet diliyorum. Üç gün önce birlikteydik, bayramın birinci günü de birlikte olacaktık ama nasip olmadı. Son ana kadar iyiydi hayata direndi gözündeki heyecanı hiç kaybetmedi. Ayşe Teyze karakterine yazılarında hayat vermişti. Ayşe Teyze öksüz kaldı desek yeridir. Önemli notlara işaret eden muazzam bir isimdi."

Dün 85 yaşında hayatını kaybeden Güngör Uras'ın cenazesi 22 Ağustos 2018 Çarşamba günü Bebek Camisi'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

KALIN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tedavi gördüğü hastanede vefat eden ekonomi profesörü Güngör Uras için başsağlığı mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Güngör Uras’ın vefatı nedeniyle sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajda, “Değerli ekonomi hocası Prof. Dr. Güngör Uras’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Finansal okur-yazarlığa ve ülkemizin ekonomik önceliklerine her vesileyle ve sade bir dille dikkat çeken kıymetli bir insanı kaybettik. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

OKTAY: BİLGE BİR KİŞİYİ KAYBETTİK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay resmi Twitter hesabından Güngör Uras'ın için başsağlığı mesajı yayınladı.

Oktay mesajında, "Ekonomi gazeteciliğinin usta kalemi Prof. Güngör Uras'a Allah'tan rahmet diliyorum. Yazı ve görüşleriyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan, ekonomi biliminin herkesçe anlaşılması için çaba sarf eden bilge bir kişiyi kaybettik. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

BAKAN ALBAYRAK: BÜYÜK BİR TEESSÜRLE ÖĞRENDİM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Göngör Uras'ın ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada "Çok kıymetli Güngör Uras Beyefendi’nin vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Hane halkına ekonomiyi “Ayşe teyze ekonomisi” ile basit ve anlaşılır şekilde anlatan Güngör Bey, ülkemiz için önemli bir değerdi. Cenabı Allah’tan kendisine rahmet, değerli ailesine sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNGÖR URAS KİMDİR?

Ankara TED Koleji mezunu olan Güngör Uras, 1955 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Akademik hayatına 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde doçent olarak devam eden Uras, 1994 yılında ise Marmara Üniversitesi'nde profesör olarak devam etti.

Çalışma hayatına Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile başlayan Uras, daha sonra Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, İktisadi Planlama Dairesi Uzmanı olarak görev yaptı. 1974 - 1980 yılları arasında Tüsiad Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Aksigorta İdare Meclisi başkanlığı yapan Güngör Uras, 1993 yılına kadar İ.Ü. İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi, 2001 yılına kadar da Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1968 yılında Türkiye İktisat Gazetesi`nde köşe yazarlığına başlayan Uras, sırasıyla Rapor, Tercüman, Güneş, Sabah, Yeni Yüzyıl, Dünya ve Milliyet gazetelerinde köşe yazarlığını sürdürdü. Uras, Dünya ve Milliyet gazetelerinde yazmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Güngör Uras, 1980 yılından itibaren Prof. Dr. T. Güngör Uras, T. Güngör Uras, Güngör Uras, Tevfik Güngör, Ali Rıza Kardüz imzaları ile 10.000 civarında makale yazdı.

Güngör Uras, 19 Ağustos 2018'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Günün Önemli Haberleri